DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN JUNI

agenda activiteiten bijeenkomsten cursusssen

In juni zijn er in onze regio weer leuke (online) activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Let op! Vanwege mogelijke coronamaatregelen kunnen activiteiten in dit overzicht naar een latere datum worden verschoven of in zijn geheel komen te vervallen. Raadpleeg altijd de website van de organisator om er zeker van te zijn of een evenement doorgaat.

Chatspreekuren en webinars van het CJG043

Webinar ‘Hoe check je of een puber lekker in z’n vel zit?’ (1 juni)
Op dinsdag 1 juni organiseert het CJG043 samen met Mondriaan Preventie de webinar ‘Hoe check je of een puber lekker in z’n vel zit?’. Deze webinar is bedoeld voor ouders en andere geïnteresseerden in hoe je psychische klachten bij jongeren vroeg kunt herkennen en bespreekbaar maken. Klik hier voor meer informatie.

Themachat ‘Slaapproblemen bij kinderen’ (7 juni)
Op maandag 7 juni vind de themachat ‘Slaapproblemen bij kinderen’ plaats, verzorgd door slaapcoach Babs van Nesselrooij en jeugdverpleegkundigen Astrid Habets en Monique Wouters. De themachat is bedoeld voor alle vragen over het (niet) slapen van je baby, peuter, schoolkind of puber. Klik hier voor meer informatie.

Psychische klachten bij pubers (1, 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 juni)
Sinds het begin van de coronacrisis zijn jongeren meer stress, angsten en depressieve klachten gaan ervaren. Maak je je weleens zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Of vraag je je af hoe je je kind mentaal het beste kunt ondersteunen in deze uitdagende tijd? Maak dan gebruik van het nieuwe Chatspreekuur ‘Psychische klachten bij pubers’ met experts van Mondriaan Preventie. Klik hier voor meer informatie.

Regulier chatspreekuur CJG043 (1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 juni)
Elke maandag- en dinsdagavond tussen 20.00 en 21.30 uur kunnen ouders/opvoeders met al hun vragen over het opvoeden, opgroeien of de ontwikkeling van hun kind terecht bij onze vaste opvoedondersteuner Marjo. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen chatspreekuur. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor zwangeren en ouders van baby’s

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding (Online – 17 juni)
Wil jij meer weten over borstvoeding? Twijfel je of je borstvoeding wil gaan geven? Of zijn er sommige dingen over borstvoeding nog wat onduidelijk? Geboortezorg Limburg organiseert een online voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Vragenuurtje met jouw borstvoedingsdeskundige (Online – 2, 16 juni)
Bij Geboortezorg Limburg spreek je nu ook online met onze ervaren lactatiekundige tijdens het digitaal vragenuurtje over borstvoeding. Het vragenuurtje vindt iedere eerste en derde woensdag van de maand plaats van 11:00 – 12:00 uur. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s, peuters en kleuters

Training ‘Zindelijkheid bij jonge kinderen’ (Online – 22 juni)
In de online training ‘Zindelijkheid bij jonge kinderen’ leer je hoe je op een positieve, liefdevolle en duidelijke manier kunt stimuleren dat kinderen zindelijk worden. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van kleuters en schoolkinderen

Ouderworkshop: Al die emoties, wat kunnen we ermee? (Online – 4 juni)
Tijdens de workshop ga je samen met een aantal andere ouders actief aan de slag met het thema ‘Emoties van je kind, wat kun je ermee?’. De trainers zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om je eigen voorbeelden in te brengen, om zo met en van elkaar te leren! Klik hier voor meer informatie.

Oudertraining Positive Lifestyle (Online – 8 juni)
Wil je graag bewust bezig zijn met de ontwikkeling van jezelf en je rol als ouder? Meld je dan aan voor de gratis oudertraining Positive Lifestyle die wordt verzorgd door ervaren trainers van Trajekt! Klik hier voor meer informatie.

Ouderworkshop: Wat vertelt het gedrag van kinderen ons? (Online – 15 juni)
Tijdens de workshop ga je samen met een aantal andere ouders actief aan de slag met het thema ‘Wat vertelt het gedrag van kinderen ons?’. De trainers zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om je eigen voorbeelden in te brengen, om zo met en van elkaar te leren! Klik hier voor meer informatie.

Sjors Sportief (Maastricht – Hele maand)
Alle sportieve en creatieve aanbieders binnen jouw gemeente krijgen de kans om hun sport of creativiteit te promoten. Dit doen zij door een kennismakingsactiviteit aan te bieden voor de basisschooljeugd. Ook Maastricht doet mee aan dit initiatief! Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten en schrijf je snel in!

Activiteiten voor ouders van schoolkinderen & pubers

Thema-avond hoogbegaafdheid bij kinderen (Online – 3, 1017, 24 juni)
De thema-avonden worden gegeven in de vorm van interactieve lezingen of workshops. Hierbij staat informatieverstrekking over een specifiek thema centraal. Ouders kunnen hierin herkenning en aanknopingspunten vinden en hebben de gelegenheid andere ouders te ontmoeten. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van pubers

Cursus Kopstoring (Online – 2, 28 juni)
Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou! Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Ouderavond ‘Help mijn kind gaat uit!’ (Maastricht – 15 juni)
Op een interactieve en uitdagende manier wordt met ouders gediscussieerd over hoe je omgaat met deze fase in de puberteit. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Cursus KopOpOuders (Online – 1 juni)
In de online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Klik hier voor meer informatie.

KRACHTIG & kwetsbaar! Webinar over en met jonge mantelzorgers (Online – 3 juni)
Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vindt het webinar KRACHTIG & kwetsbaar plaats. Presentatrice Vivian Lataster gaat in gesprek met jonge mantelzorgers. Hun ervaringen en wensen staan centraal. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

Ook in de opeenvolgende maanden zijn er leuke en interessante activiteiten! Zit je niet lekker in je vel? En wil je op een ontspannen manier een goede ouder kunnen zijn voor je kinderen? Dan is de cursus KopOpOuders wellicht iets voor jou! Wil jij meer weten over borstvoeding? Twijfel je of je borstvoeding wil gaan geven? Of zijn er sommige dingen over borstvoeding nog wat onduidelijk? Geboortezorg Limburg organiseert een online voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.

MEER INFORMATIE