DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN JANUARI

Agenda Activiteiten Bijeenkomsten Cursusssen

In januari zijn er in onze regio weer leuke (online) activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Dit zijn er door de coronacrisis weliswaar minder dan normaal. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Let op! Vanwege mogelijke coronamaatregelen kunnen activiteiten in dit overzicht komen te vervallen. Raadpleeg altijd de website van de organisator om er zeker van te zijn of een evenement doorgaat.

Activiteiten voor zwangeren

Voorlichtingsbijeenkomst borstvoeding (Online – 13 januari)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze online voorlichtingsbijeenkomst van Geboortezorg Limburg krijg je uitgebreid advies. En staat een ervaren lactatiekundige voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van kleuters en schoolkinderen

Ouderworkshop: Al die emoties, wat kunnen we ermee? (Online – 12 januari)
Tijdens de workshop ga je samen met een aantal andere ouders actief aan de slag met het thema ‘emoties van je kind, wat kun je ermee?’. De trainers zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om je eigen voorbeelden in te brengen, om zo met en van elkaar te leren! Klik hier voor meer informatie.

Ouderworkshop: Wat vertelt het gedrag van kinderen ons? (Online – 20 januari)
Tijdens de workshop ga je samen met een aantal andere ouders actief aan de slag met het thema ‘wat vertelt het gedrag van kinderen ons?’. De trainers zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om je eigen voorbeelden in te brengen, om zo met en van elkaar te leren! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van schoolkinderen

Cursus Rots & Water 6-8 jaar (Gulpen-Wittem – 25 januari / Vaals – 26 januari)
Deze Rots & Water training is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 6-8 jaar, gericht op het vergroten van sociale vaardigheden, weerbaarheid, samenwerking, zelfkennis, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van pubers

Cursus Kopstoring (Online – 4 januari)
Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou! Klik hier voor meer informatie

Activiteiten voor ouders

Cursus KopOpOuders (Online – 14 januari)
In de online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Klik hier voor meer informatie.

OpvoedParty (Landgraaf – 20 januari)
Een OpvoedParty is een gezellige én leerzame bijeenkomst, waarin je samen met andere ouders over Opvoeding & Ouderschap praat; dat doen we aan de hand van het OpvoedPartySpel. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

Ook in de opeenvolgende maanden zijn er leuke en interessante activiteiten! Zo zijn er iedere maand nieuwe startdata voor de online cursus Kopstoring. Deze cursus is speciaal voor jongeren die willen praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben. Ook zijn er elke maand nieuwe startdata voor KopOpOuders. In deze online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel.

Wil je graag bewust bezig zijn met de ontwikkeling van jezelf en je rol als ouder? Meld je dan aan voor de gratis online oudertraining Positive Lifestyle in maart! Heb je een kind die maar niet wilt stoppen met gamen of de hele dag gebruikt maakt van social media? Dan is de online ouderworkshop ‘Social Media & Gaming’ wellicht iets voor jou!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.

MEER INFORMATIE