Vriendentraining
Aanmelden

Vriendentraining

De Vriendentraining ‘Vrienden voor het leven’ is een training voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, gericht op veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken. Tijdens de vriendentraining leren we kinderen hoe gedachten, gedrag en gevoel met elkaar samenwerken. We verkennen de eigen gevoelens en die van anderen. De Vriendentraining leert kinderen:

  • veerkrachtiger in het leven te staan;
  • om te gaan met de eigen emoties en die van anderen;
  • oplossingsgericht te denken;
  • op zichzelf te vertrouwen;
  • zich weerbaar te voelen;
  • hun emoties te reguleren;
  • stress en piekeren zelf te kunnen verminderen.

Het vriendenprogramma is bedoeld voor kinderen die wat minder weerbaar zijn of die kampen met angstgevoelens of somberheid. Kinderen die geneigd zijn om te piekeren of wat faalangstig in het leven staan. Kinderen die om welke reden dan ook niet zo lekker in hun vel zitten.

Praktische informatie over de Vriendentraining

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat 8 bijeenkomsten van 1.5 uur. De groep bestaat uit 8 à 10 kinderen. De training bestaat uit afwisselende activiteiten. De kinderen praten met elkaar en geven elkaar tips. Verder wordt er geoefend met technieken die kinderen in een spannende situatie kunnen gebruiken. We verkennen gedachten die ons kunnen helpen en gedachten die dat niet doen. Samen kijken we naar hoe je een plan kunt maken om spannende gebeurtenissen op te delen in kleine stappen. Ook gaan we nadenken over wat er belangrijk is in een vriendschap en welke mensen je kunnen helpen als je iets spannend vindt. Kinderen leren om zich zelfverzekerd en dapper te voelen.

Waar & wanneer

        
GemeenteTrainerPeriodeDag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
Data
ouderavond
Locatie
ouderavond
MaastrichtJoyce & Marksept-nov 2022maandag
15:30u - 17:00u
1) 26 sept
2) 3 okt
3) 10 okt
4) 17 okt
5) 31 okt
6) 7 nov
7) 14 nov
8) 21 nov
@Ease
Bogaardenstraat 35a,
6211 SN Maastricht
Wordt nog bekend gemaakt.Online

Zodra er nieuwe startdata bekend zijn, zullen deze hier verschijnen. Je kunt je kind toch alvast aanmelden en dan ontvang je bericht zodra nieuwe startdata bekend zijn.

Kosten

De Vriendentraining wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Vriendentraining

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Daarna plannende trainers een kennismakingsgesprek met ouders en deelnemer. Voor ouders is er tevens een aparte informatieavond.

Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail.

Kosten

De Vriendentraining wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Vriendentraining

Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn, kun je je hier aanmelden.

Aanmelden 'Vriendentraining'

  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor de Vriendentraining van Mondriaan? Lees dan dit artikel!

MEER INFORMATIE