Rots & Water 8-12 jaar
Aanmelden

De Rots & Water training 8-12 jaar

Deze Rots en Water training is een weerbaarheidstraining voor kinderen tussen 8-12 jaar. Deze training is gericht op het vergroten van:

  • sociale vaardigheden
  • weerbaarheid
  • samenwerking
  • zelfkennis
  • zelfreflectie
  • zelfvertrouwen

Tijdens de training gaan kinderen vooral dingen doen en ervaren. Een rots staat voor kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met je omgeving. Door actief bezig te zijn met beide elementen, ervaren kinderen direct het effect van hun houding en handelen. Met als doel het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Praktische Informatie over de Rots en Water training

Hoe ziet de training eruit?

De Rots & Water training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. Tijdens deze bijeenkomsten worden, al spelenderwijs en via fysieke oefening, sociale/communicatieve en confrontatievaardigheden aangeleerd. Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het thuis maken van verwerkingsopdrachten.

Ook voor de ouders zijn er twee ouderbijeenkomsten, die plaatsvinden in de avonduren. In deze 1,5 uur durende bijeenkomsten krijgen ouders een beeld van wat het kind leert en wordt er stil gestaan bij hoe je als ouder je kind blijvend kunt ondersteunen in zijn/haar weerbaarheid. Ook de algemene ontwikkeling van kinderen in deze leeftijdsfase en de vraagstukken die daarbij horen, komen aan bod. Deze ouderavonden zijn verplicht. Dit maakt dat het noodzakelijk dat tenminste één van beide ouders de Nederlandse taal voldoende machtig is om de bijeenkomst te kunnen bijwonen. Naast deze 2 ouderbijeenkomsten is er een telefonische intake en evaluatie.

Waar & wanneer

        
GemeenteTrainerPeriodeDag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
Data
ouderavond
Locatie
ouderavond
Eijsden-MargratenKimberleymei-juli 2022donderdag
15.45u - 16.45u

(Inloop vanaf 15:30)
1) 19 mei
2) 2 juni
3) 9 juni
4) 16 juni
5) 23 juni
6) 30 juni
7) 7 juli
8) 14 juli
Gymzaal Oost-Maarland
Sint Jozefstraat 38, 6245 LN Eijsden
1) 7 juni
2) 5 juli

19.00u - 20.30u
Online via Microsoft Teams

Zodra er nieuwe startdata bekend zijn verschijnen deze hier. Heb je interesse? Stuur een mail naar rotsenwater@trajekt.nl, dan ontvang je een mail zodra de nieuwe startdata online staan en het mogelijk is om je kind aan te melden.

Kosten

Deze Rots en Water training wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Rots en Water training 8-12 jaar

Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn, kun je je hier aanmelden.

Kosten

Deze Rots en Water training wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Rots en Water training 8-12 jaar

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail.

Aanmelden 'Rots & Water 8-12 jaar'

  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor de Rots & Water training van Trajekt? Lees dan dit artikel! Wil je alvast kennis maken met de trainers van de Rots en Water cursus? In dit artikel stellen de verschillende trainers zich voor! Ben je benieuwd naar de ervaringen van een oud-deelnemer aan de Rots en Water training? Lees dan het interview met Mick (11 jaar).

MEER INFORMATIE