Rots & Water 8-12 jaar
Aanmelden

De Rots & Water Training 8-12 jaar

Deze Rots en Water training is een weerbaarheidstraining voor kinderen tussen 8-12 jaar. Deze training is gericht op het vergroten van:

  • sociale vaardigheden
  • weerbaarheid
  • samenwerking
  • zelfkennis
  • zelfreflectie
  • zelfvertrouwen

Tijdens de training gaan kinderen vooral dingen doen en ervaren. Een rots staat voor kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met je omgeving. Door actief bezig te zijn met beide elementen, ervaren kinderen direct het effect van hun houding en handelen. Met als doel het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Praktische Informatie over de Rots en Water Training

Hoe ziet de training eruit?

De Rots & Watertraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. Tijdens deze bijeenkomsten worden, al spelenderwijs en via fysieke oefening, sociale/communicatieve en confrontatievaardigheden aangeleerd. Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het thuis maken van verwerkingsopdrachten.

Ook voor de ouders zijn er twee (verplichte) bijeenkomsten, die plaatsvinden in de avonduren. In deze 1,5 uur durende bijeenkomsten krijgen ouders een beeld van wat het kind leert en wordt er stil gestaan bij hoe je als ouder je kind blijvend kunt ondersteunen in zijn/haar weerbaarheid. Ook de algemene ontwikkeling van kinderen in deze leeftijdsfase en de vraagstukken die daarbij horen, komen aan bod. Naast deze 2 ouderbijeenkomsten is er een telefonische intake en evaluatie.

Waar & wanneer

De volgende Rots en Water trainingen zullen i.v.m. het Coronavirus waarschijnlijk pas starten rond september 2020. Zodra de exacte data bekend zijn, zullen deze hier verschijnen. Je kunt je toch alvast aanmelden en dan ontvang je bericht zodra nieuwe startdata bekend zijn.

Kosten

Deze Rots en Watertraining wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Rots en Water Training 8-12 jaar

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail.

Aanmelden Rots & Water 8-12 jaar

  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.