Rots & Water 6-8 jaar
Aanmelden

De Rots & Water training 6-8 jaar

Deze Rots & Water training is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 6-8 jaar, gericht op het vergroten van:

  • sociale vaardigheden
  • weerbaarheid
  • samenwerking
  • zelfkennis
  • zelfreflectie
  • zelfvertrouwen

Tijdens de training gaan kinderen vooral dingen doen en ervaren. Dezelfde Rots & Water training is er ook voor de oudere kinderen van 8-12 jaar. Een rots staat voor kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met je omgeving. Door actief bezig te zijn met beide elementen, ervaren kinderen direct het effect van hun houding en handelen.

Praktische Informatie over de Rots & Water training

Hoe ziet de training eruit?

De Rots & Water training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. Tijdens deze bijeenkomsten worden, al spelenderwijs en via fysieke oefening, sociale/communicatieve en confrontatievaardigheden aangeleerd. Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het thuis maken van verwerkingsopdrachten.

Ook voor de ouders zijn er twee (verplichte) bijeenkomsten, die plaatsvinden in de avonduren. In deze 1,5 uur durende bijeenkomsten krijgen ouders een beeld van wat het kind leert en wordt er stil gestaan bij hoe je als ouder je kind blijvend kunt ondersteunen in zijn/haar weerbaarheid. Ook de algemene ontwikkeling van kinderen in deze leeftijdsfase en de vraagstukken die daarbij horen, komen aan bod. Naast deze 2 ouderbijeenkomsten is er een telefonische intake en evaluatie.

Waar & wanneer

        
GemeenteTrainerPeriodeDag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
Data
ouderavond
Locatie
ouderavond

Op dit moment is het nog niet mogelijk om je kind aan te melden voor de nieuwe trainingen die in september van start gaan. Je kunt wel al per mail (rotsenwater@trajekt.nl) laten weten dat je interesse hebt, dan ontvang je bericht wanneer de nieuwe startdata online staan en je je kind kunt aanmelden.

Kosten

Deze Rots & Water training wordt door de gemeenten Maastricht-Heuvelland gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Rots & Water training 6-8 jaar

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail.

Kosten

Deze Rots & Watertraining wordt door de gemeenten Maastricht-Heuvelland gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Rots & Water Training 6-8 jaar

Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn, kun je je hier aanmelden.

Aanmelden 'Rots & Water 6-8 jaar'

  • Hidden
  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor de Rots & Water training van Trajekt? Lees dan dit artikel! Wil je alvast kennis maken met de trainers van de Rots en Water cursus? In dit artikel stellen de verschillende trainers zich voor! Ben je benieuwd naar de ervaringen van een oud-deelnemer aan de Rots en Water training? Lees dan het interview met Mick (11 jaar).

MEER INFORMATIE