Cursus Rots & Water 6-8 jaar
Aanmelden

De Rots & Water Training 6-8 jaar

Deze Rots & Water training is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 6-8 jaar, gericht op het vergroten van:

  • sociale vaardigheden
  • weerbaarheid
  • samenwerking
  • zelfkennis
  • zelfreflectie
  • zelfvertrouwen

Tijdens de training gaan kinderen vooral dingen doen en ervaren. Dezelfde Rots & Watertraining is er ook voor de oudere kinderen van 8-12 jaar. Een rots staat voor kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met je omgeving. Door actief bezig te zijn met beide elementen, ervaren kinderen direct het effect van hun houding en handelen.

Praktische Informatie over de Rots & Water Training

Hoe ziet de training eruit?

De Rots & Watertraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. Tijdens deze bijeenkomsten worden, al spelenderwijs en via fysieke oefening, sociale/communicatieve en confrontatievaardigheden aangeleerd. Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het thuis maken van verwerkingsopdrachten.

Ook voor de ouders zijn er twee (verplichte) bijeenkomsten, die plaatsvinden in de avonduren. In deze 1,5 uur durende bijeenkomsten krijgen ouders een beeld van wat het kind leert en wordt er stil gestaan bij hoe je als ouder je kind blijvend kunt ondersteunen in zijn/haar weerbaarheid. Ook de algemene ontwikkeling van kinderen in deze leeftijdsfase en de vraagstukken die daarbij horen, komen aan bod. Naast deze 2 ouderbijeenkomsten is er een telefonische intake en evaluatie.

Waar & wanneer

Helaas is deze cursus al vol! In januari start een nieuwe training. De data en locatie volgen nog in het najaar.

Kosten

Deze Rots & Watertraining wordt door de gemeenten Maastricht – Heuvelland gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Rots & Water Training 6-8 jaar

Aanmelden voor de nieuwe training met de startdatum in januari is in het najaar weer mogelijk.

De cursus in het najaar is helaas al vol!

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor de Rots & Watertraining van Trajekt? Lees dan dit artikel! Wil jeĀ alvast kennis maken met de trainers van de Rots en Water cursus? In dit artikel stellen de verschillende trainers zich voor! Ben je benieuwd naar de ervaringen van een oud-deelnemer aan de Rots en Watertraining? Lees dan het interview met Mick (11 jaar).