Plezier op School: voor schoolverlaters
Aanmelden

Plezier op School: voor schoolverlaters

Voel je je onzeker of durf je geen nee te zeggen? Heb je moeite met vrienden maken en houden? Word je gepest of sta je vaak alleen? Pest je soms andere kinderen of heb je ruzie met andere kinderen, terwijl je dat eigenlijk niet wilt? Dan is het extra spannend om straks naar de brugklas te gaan.

Als je naar de nieuwe school gaat, wil je deze problemen achter je laten en een nieuwe start maken. Dat gaat niet vanzelf, maar je kunt er wel zelf iets aan doen. De training ʻPlezier op Schoolʼ kan jou daarbij helpen. Tijdens ʻPlezier op Schoolʼ leer je dat jij niet de enige bent die dit soort problemen heeft.

We oefenen nieuwe vaardigheden, zoals:

  • contact maken met leeftijdsgenoten
  • omgaan met plagen en pesten
  • aanleren van een andere houding door bijvoorbeeld positief te denken.

Praktische informatie over Plezier op School

Hoe ziet de training eruit?

De groep bestaat uit maximaal 10 leerlingen. Jullie praten met elkaar, geven elkaar tips en oefenen met elkaar hoe je met meer zelfvertrouwen met anderen kunt omgaan. De training bestaat uit afwisselende activiteiten. Je hebt het meest aan de training als je zelf, met hulp van de trainers en de andere deelnemers, bedenkt voor welk probleem je een oplossing wilt. Tijdens de kennismaking staan we daar uitgebreid bij stil.

Waar & wanneer

        
GemeenteTrainerPeriodeDag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
Data
ouderavond
Locatie
ouderavond

Plezier op School wordt aangeboden in de laatste week van de zomervakantie, op twee achtereenvolgende dagen van 9.00 tot 16.30 uur. Rond de herfstvakantie komen we met de groep nog eens bij elkaar om te kijken hoe de eerste weken op school zijn gegaan.

De exacte locatie is nog niet bekend, maar het streven is deze training te kunnen aanbieden op een VO-school in Maastricht.

Kosten

De Plezier op School training wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor Plezier op School

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Daarna plannende trainers een kennismakingsgesprek met ouders en deelnemer. Voor ouders is er tevens een aparte informatieavond.

Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail.

Kosten

De Plezier op School training wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor Plezier op School

Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn, kun je je hier aanmelden.

Aanmelden 'Plezier op School'

  • Hidden
  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor de Plezier op School training van Mondriaan? Lees dan dit artikel!

MEER INFORMATIE