‘Piep zei de muis’ club
Aanmelden

‘Piep zei de Muis’ club

De ‘Piep zei de Muis’ club is bedoeld voor kinderen van 4,5 tot en met 7 jaar, die extra steun nodig hebben omdat er thuis of in hun omgeving veel stress en spanningen zijn. Dit door bijvoorbeeld ziekte of depressie in het gezin, een scheiding, veel ruzie, een dierbare die overlijdt. Je kind voelt de emoties en spanningen en als dit lang duurt, reageert je kind daarop. Het wordt stil of juist druk, boos of dwars. Door de ‘Piep zei de Muis’ club:

  • Leert je kind dat gevoelens er mogen zijn;
  • Krijgt je kind verschillende manieren aangereikt om met deze emoties om te gaan;
  • Leert het ook dat wat er gebeurt niet door hem of haar komt;
  • Leert je kind de vaardigheden om makkelijker met de thuissituatie om te gaan.

Bij de ‘Piep zei de Muis’ club is altijd het eerste woord aan handpop Piep, hij vertelt de kinderen over wat hij meemaakt. Op deze manier is er op een hele laagdrempelige manier contact met de kinderen en wordt aangesloten op hun belevingswereld. Tijdens de club merken de kinderen dat zij niet de enigen zijn waar het er thuis misschien iets anders aan toegaat. Soms ontstaan er vriendschappen en willen kinderen na Piep nog met elkaar afspreken.

Praktische informatie over de ‘Piep zei de Muis’ club

Hoe ziet de ‘Piep zei de Muis’ club eruit?

Het clubje is 1 keer per week na schooltijd en vindt in totaal 15 keer plaats. Het duurt steeds 1,5 uur. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen tussen de 4,5 en 7 jaar.

Vooraf is er een intakegesprek. Gelijktijdig met de bijeenkomsten voor de kinderen zijn er ook 5 ouderbijeenkomsten. Daarin komt het effect van stress op kinderen aan bod. Je leert als ouder de vaardigheden om te vertellen wat er aan de hand is, zonder dat je je kind daarmee belast. En je leert hoe je ermee kunt omgaan als je kind boos en gefrustreerd is. Ook wordt er samen naar oplossingen voor problemen gezocht, waar je in de opvoeding tegenaan loopt. De ervaringen van de andere ouders zijn zeer zeker ook heel leerzaam en bieden steun.

Waar & wanneer

        
GemeenteTrainersPeriodeDag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
Data
ouderavond
Locatie
ouderavond
MaastrichtSara Hautvast
Diane Lennertz
Joyce van Erp
Manuela van der Meijs
nov 2020 - mrt 2021dinsdag
15.30 - 17.00u
1) 24 nov
2) 1 dec
3) 8 dec
4) 15 dec
5) 5 jan
6) 12 jan
7) 19 jan
8) 26 jan
9) 2 feb
10) 9 feb
11) 23 feb
12) 2 mrt
13) 9 mrt
14) 16 mrt
15) 23 mrt
Bibliotheek Malpertuis
Sproetepad 20
6217 CG Maastricht
Nog niet bekendBibliotheek Malpertuis
Sproetepad 20
6217 CG Maastricht

Zodra er nieuwe startdata bekend zijn, zullen deze hier verschijnen. Je kunt je kind toch alvast aanmelden en dan ontvang je bericht zodra nieuwe startdata bekend zijn.

Kosten

Deze ‘Piep zei de Muis’ club wordt door de gemeenten Maastricht-Heuvelland gratis aangeboden.

Aanmelden voor de ‘Piep zei de Muis’ club

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail.

Aanmelden 'Piep Zei De Muis Club'

  • Hidden
  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

MEER INFORMATIE