Head Up
Aanmelden

Head Up

Head Up is een training voor jongeren van 13 tot 17 jaar die zich richt op het vergroten van veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken. Head Up leert jongeren vaardigheden en praktische kennis over hoe je kunt omgaan met de druk van school, met moeilijke situaties en met groepsdruk. Er wordt gewerkt aan het versterken van het gevoel van eigenwaarde en het leren kennen van de eigen identiteit. Head Up leert jongeren om:

 • veerkrachtiger in het leven te staan;
 • effectief te communiceren;
 • om te gaan met conflicten;
 • op zichzelf te vertrouwen;
 • zich weerbaarder te voelen;
 • positief over zichzelf te denken;
 • stress en piekeren te verminderen;
 • angsten de baas te kunnen zijn;
 • op een gezonde manier relaties aan te gaan.

Head Up is bedoeld voor jongeren die wat minder weerbaar zijn of die kampen met angstgevoelens of somberheid. Jongeren die geneigd zijn om te piekeren of wat faalangstig in het leven staan. Jongeren die om welke reden dan ook niet zo lekker in hun vel zitten.

Praktische informatie over Head Up

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1.5 uur. De groep bestaat uit 8 à 10 jongeren. Tijdens deze bijeenkomsten worden afwisselende activiteiten gedaan. Zo gaat Head Up samen met de jongere bekijken hoe zijn gedachten, gedrag en lichamelijke reacties werken. De jongere leert deze beter herkennen en aan te pakken. Ook leren jongeren de eigen gevoelens en die van anderen kennen. En ze leren wat je kunt doen als je je onrustig of gespannen voelt. Er wordt geoefend met technieken die je in een stressvolle situatie kunt gebruiken.

Verder verkent Head Up welke gedachten je kunnen helpen bij lastige situaties en welke niet. Samen kijken we naar hoe je een plan kunt maken om spannende gebeurtenissen op te delen in kleine stappen. Tijdens Head Up leren jongeren dat er meerdere oplossingen zijn voor één probleem. Ze gaan nadenken over wat ze belangrijk vinden in een vriendschap en welke mensen kunnen helpen tijdens lastige periodes in het leven. Head Up helpt jongeren om je eigen kwaliteiten te leren kennen en te gebruiken. Je leert trots te zijn op wie je bent en hoe je dingen aanpakt.

Waar & wanneer

      
GemeenteTrainerPeriodeDag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
MaastrichtStephanie, Mark, Joyce & Arthuroktober-december 2021woensdag
20:00u - 21:30u
1) 13 okt
2) 20 okt
3) 2 nov
4) 9 nov
5) 17 nov
6) 23 nov
7) 1 dec
8) 8 dec
@ease
Bogaardenstraat 35A,
6211 SN Maastricht

Zodra er nieuwe startdata bekend zijn, zullen deze hier verschijnen. Je kunt je kind toch alvast aanmelden en dan ontvang je bericht zodra nieuwe startdata bekend zijn.

Kosten

De Head Up training wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor Head Up

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Daarna plannen de trainers een kennismakingsgesprek met deelnemer en indien gewenst de ouder(s).

Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail.

Kosten

De Head Up training wordt door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis aangeboden.

Aanmelden voor Head Up

Zodra er nieuwe cursusdata bekend zijn, kun je je hier aanmelden.

Aanmelden 'Head Up'

 • Hidden
 • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor de Head Up training van Mondriaan? Lees dan dit artikel!

MEER INFORMATIE