JE KIND AANMELDEN VOOR DE GRATIS ROTS & WATER TRAINING VAN TRAJEKT; WAT KUN JE VERWACHTEN?

In gesprek met Hannah Mennens en Lonneke Paulissen
In gesprek met Hannah Mennens en Lonneke PaulissenRots en Water Trainers van Trajekt

Door een samenwerking van de Maastricht-Heuvelland gemeenten kunnen kinderen (6-12 jaar) uit de regio 043 tegenwoordig gratis deelnemen aan de Rots en Watertrainingen die worden aangeboden door Trajekt. Benieuwd naar wat deze training precies inhoudt? Dat vertellen trainers Hannah Mennens en Lonneke Paulissen in het eerste deel van het interview over de Rots & Water training van Trajekt. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor deze gratis Rots & Water training!

Je kind aanmelden 

Via de speciale aanmeldpagina op de website van het CJG043 kunnen ouders hun kind aanmelden voor de Rots & Water training 6-8 jaar of de Rots & Water training 8-12 jaar. Na de aanmelding ontvang je een standaard mail waarin je aanmelding wordt bevestigd. Minimaal 1 week voor de start van de training neemt de trainer contact op voor een telefonische intake.

Telefonische intake

In de telefonische intake staan we stil bij wat de reden is dat ouders hun kind willen aanmelden voor de Rots & Water training. Maar ook bij wat het kind zelf als ‘probleem’ ervaart. Dat kan soms anders zijn dan wat ouders vinden dat het kind zou moeten leren. Natuurlijk komt het allemaal aan de orde in de training, maar het is wel belangrijk om vooral goed aan te sluiten bij wat het kind wil leren.

De eerste les

Omdat de meeste kinderen de eerste les erg spannend vinden, is het de bedoeling dat een van de ouders het eerste deel van de eerste les aanwezig blijft en mee doet. Tijdens de andere lessen zijn de ouders niet aanwezig. Bij het halen en brengen is er wel altijd ruimte om even te overleggen, als ouders dat willen.

>> Lees ook: De Rots & Water training door de ogen van een deelnemer

Verplichte ouderbijeenkomsten

Er zijn twee verplichte ouderbijeenkomsten die deel uitmaken van de Rots & Water training. Door ook met ouders te werken, wordt het immers mogelijk om kinderen langduriger te ondersteunen dan de 8 weken dat de training duurt. Daarom krijgen ouders in de ouderbijeenkomsten handvaten in wat zij thuis kunnen doen om hun kind te ondersteunen op het gebied van zelfbeeld en zelfvertrouwen. De ouderbijeenkomsten worden gepland na de 2e les en rond de 5e/6e les. In de eerste ouderbijeenkomst staan we stil bij wat Rots & Water inhoudt en wat er nodig is om in de lerende mindset te komen. In de tweede bijeenkomst gaan we dieper in op de theorie, maar staan we ook stil bij praktische dingen.

De laatste les

Voor de laatste les worden de ouders ook weer uitgenodigd. We doen dan samen de oefeningen die de kinderen aan hun ouders willen laten zien. En er is een diploma-uitreiking, waarbij de kinderen ook iets mee krijgen om thuis nog aan de Rots en Water training te denken.

Telefonische evaluatie

Na afloop van de training vindt er een telefonische evaluatie plaats, waarin we navragen hoe ouders de groei van hun kind ervaren hebben. En of dit voldoende is of dat er nog andere dingen zijn waar ouders graag eens over zouden willen sparren.

Goed om te weten…

“De Rots en Water training zoals die wordt gegeven door trainers van Trajekt is voortdurend in ontwikkeling. We volgen dus geen standaard protocol, maar passen de training aan op de actualiteit. In de groep 8-12 jaar besteden we bijvoorbeeld aandacht aan de overgang naar het VO. De werkmapjes hebben we bijvoorbeeld ook zelf ontwikkeld”, aldus Hannah. Lonneke: “In het najaar van 2020 willen we een pilot doen met een Rots en Water training die in de buitenlucht gegeven wordt. We geloven dat dat een extra element aan het leren zou kunnen toevoegen. Het buiten zijn, het buiten je comfortzone zijn. En je kunt de natuur inzetten voor het leerproces van het kind. Ouders die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen hun kind in het voorjaar hiervoor aanmelden via de site van het CJG043. Hannah: “En wat misschien ook nog leuk is om te vertellen; wij leren zelf ook van de input die wij van ouders krijgen tijdens de ouderbijeenkomsten en evaluaties. Deze input gebruiken we als Trajekt om weer nieuw aanbod te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de 3-daagse Oudertraining Positive Lifestyle.”

Meer weten of je kind aanmelden?

Wil je je kind aanmelden voor een Rots & Water training bij jou in de buurt? Ga dan naar een van deze aanmeldpagina’s:

Heb je nog inhoudelijke vragen over de training of de aanmeldprocedure? In een van deze artikels vind je hopelijk je antwoorden:

MEER INFORMATIE