Doe-Praatgroep KOPP/KOV
Aanmelden

De Doe-Praatgroep KOPP/KOV

De Doe-Praatgroep is bedoeld voor kinderen die opgroeien met een ouder die kampt met psychische en/of verslavingsproblematiek. Er is een KOPP/KOV Doe-Praatgroep voor kinderen van 8-12 jaar en een KOPP/KOV Tienergroep voor kinderen van 12-16 jaar.

Deze bijeenkomsten van de Doe-Praatgroep zijn erop gericht het kind sterker te maken, om beter te kunnen omgaan met datgene wat er in de thuissituatie speelt en daarmee eventuele problemen te voorkomen.

Thema’s die aan bod komen, zijn:

  • Wat is er aan de hand met mijn ouder en wat betekent dat voor mij?
  • Wat kun je doen als het thuis niet goed gaat?
  • Steun zoeken
  • Vriendschap en ontspanning
  • Gevoelens uiten

In de Doe-Praatgroep wordt op een ontspannen en speelse manier gewerkt aan de zogenaamde ‘beschermende factoren’, oftewel aan ‘dingen die het kind kunnen helpen. Ook zien en ervaren kinderen tijdens de bijeenkomsten dat ze niet de enige zijn met dergelijke problemen. Dit stukje herkenning is erg belangrijk en wordt door vrijwel alle deelnemende kinderen als heel prettig ervaren.

Doe-Praatgroep tieners

Praktische informatie over de Doe-Praatgroep KOPP/KOV

Hoe ziet de training eruit?

Het aanbod ‘Doe-Praatgroep KOPP/KOV voor kinderen van 8-12 jaar’ bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens deze bijeenkomsten komen bovengenoemde thema’s spelenderwijs aan bod. Er wordt samen over gepraat, soms aan de hand van een spelletje, dan weer met een tekening. De kinderen krijgen hiervoor een leuk werkboekje. Hierin leggen ze verslag van alles wat ze in de groep (mee)maken. De groep bestaat uit minimaal 4, maximaal 8 kinderen en wordt begeleid door twee ervaren trainers.

Het aanbod ‘Doe-Praatgroep KOPP/KOV voor tieners van 12-16 jaar’ bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Tijdens deze bijeenkomsten komen bovengenoemde thema’s op een ontspannen manier aan bod. De tieners krijgen geen werkboekje.

Voor de ouders is er een ouderbijeenkomst van anderhalf uur, waarin wordt verteld over wat de kinderen doen in de Doe-Praatgroep en wordt er uitleg  gegeven over de beschermende factoren die het kind kunnen helpen. Samen met de andere ouders wordt gepraat over hoe om te gaan met lastige situaties. Hoe leg je bijvoorbeeld aan je kind uit als je een dag niet zo lekker in je vel zit?

Goed om te weten: de Doe-Praatgroepen zijn preventief; je kind wordt dus geen cliënt van Mondriaan en er wordt ook geen dossier opgebouwd.

Waar & wanneer

      
GemeenteLeeftijdTrainersDag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
Maastricht8-12 jaarJoyce van Erp &
Ida Holterman
Maandag
15.30u - 17.00u
1) 15 nov
2) 22 nov
3) 29 nov
4) 6 dec
5) 13 dec
6) 20 dec
Youz Maastricht
Parallelweg 45,
6221 BD Maastricht

Zodra er nieuwe startdata bekend zijn, zullen deze hier verschijnen. Je kunt je kind toch alvast aanmelden en dan ontvang je bericht zodra nieuwe startdata bekend zijn.

Kosten

De Doe-Praatgroepen voor kinderen en tieners worden net als het andere preventie aanbod van Mondriaan gratis aangeboden.

Aanmelden voor de Doe-Praatgroep KOPP/KOV

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail. Daarna ontvang je een persoonlijk bericht van een van de trainers over de verdere procedure.

Aanmelden 'Doe-Praatgroep KOPP/KOV'

  • Hidden
  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

MEER INFORMATIE