16+ Themabijeenkomsten KOPP/KOV
Aanmelden

De 16+ Themabijeenkomsten KOPP/KOV

De 16+ Themabijeenkomsten van KOPP/KOV zijn bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar die zijn opgegroeid met een ouder die kampt met psychische en/of verslavingsproblematiek. Deze bijeenkomsten zijn erop gericht om de jongere sterker te maken en te helpen in deze levensfase van groeien naar volwassenheid.

Thema’s die aan bod komen, zijn:

  • Wat is er aan de hand met mijn ouder en is hier iets aan te doen?
  • Hoe zit het met erfelijkheid?
  • Mijn rol in het gezin
  • Loyaliteit en loslaten
  • Gevoelens uiten
  • Vriendschap en relaties
  • Hoe kan ik vormgeven aan mijn eigen leven?

Uitwisseling tussen de deelnemers vormt een belangrijk aspect van deze bijeenkomsten. Jongeren vinden zo herkenning, steun en begrip bij elkaar. En kunnen elkaar ook van waardevolle tips voorzien. Ervaring leert dat praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken, enorm kan helpen om zelf beter met de situatie om te kunnen gaan.

Praktische informatie over de 16+ Bijeenkomsten

Hoe ziet de training eruit?

Het aanbod ‘16+ Themabijeenkomsten’ bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er enerzijds informatie gedeeld over bijvoorbeeld het ziektebeeld van de ouder en worden de jongeren anderzijds uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan over allerlei thema’s.
Voor de bijeenkomsten starten, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de jongere.

Goed om te weten: de 16+ bijeenkomsten zijn preventief; je wordt dus geen cliënt van Mondriaan en er wordt ook geen dossier opgebouwd.

Waar & wanneer

      
GemeenteTaalTrainer(s)Dag + tijdstipData
lessen
Locatie
lessen
MaastrichtEngelstaligMark Meijer &
Joyce van Erp
Maandag
19.00u - 20.30u
1) 29 nov 2021
2) 6 dec 2021
3) 13 dec 2021
4) 20 dec 2021
5) 10 jan 2022
6) 17 jan 2022
7) 24 jan 2022
8) 31 jan 2022
@Ease
Bogaardenstraat 35a
6211 SN Maastricht

Zodra er nieuwe startdata bekend zijn, zullen deze hier verschijnen. Je kunt je kind toch alvast aanmelden en dan ontvang je bericht zodra nieuwe startdata bekend zijn.

Kosten

De 16+ Themabijeenkomsten, worden net als het andere preventie aanbod van Mondriaan gratis aangeboden.

Aanmelden voor de 16+ Themabijeenkomsten KOPP/KOV

Vul het onderstaande aanmeldformulier in. Na het versturen van het formulier ontvang je een bevestigingsmail. Daarna ontvang je een persoonlijk bericht van een van de trainers over de verdere procedure.

Aanmelden '16+ Themabijeenkomsten KOPP/KOV'

  • Hidden
  • Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor jouw gegevens worden verwerkt en dan wettelijk is toegestaan. Zie hiervoor onze Privacyverklaring.

Meer weten?

Alvast kennis maken met de trainers van de 16+ Themabijeenkomsten van KOPP/KOV? In dit artikel stellen de verschillende trainers zich voor! Meer over wat het betekent voor een adolescent om te zijn opgegroeid bij een ouder die kampt met psychische en/of verslavingsproblemen, lees je in dit interview met trainster Joyce van Erp.

MEER INFORMATIE