9 TIPS OM TE GENIETEN VAN DE KLEINE DINGEN

tips genieten kleine dingen

Het hoeft niet altijd zo groots en meeslepend te zijn. Kleine leuke dingen kunnen ook echte geluksmomenten zijn. Het schiet er alleen vaker bij in om van deze kleine simpele dingen te genieten. We komen vaak tijd en aandacht tekort om ze te zien en te ervaren. Dat is jammer en niet nodig. Met deze 9 tips gaan deze kleine geluksmomenten aan jou niet meer voorbij. Geniet ervan!

Tip 1: Neem de tijd

De wereld is snel en vol informatie. In de haast en door de overload, zie je nauwelijks wat er om je heen gebeurt. Veel doe je op de automatische piloot. Neem af en toe de tijd om even te onthaasten. Sta eens wat vroeger op en neem rustig de tijd voor je ontbijt. Benut de pauze in je werk om een wandeling te maken in de buitenlucht. Drink dat kopje koffie tussendoor op het gemak. Als je de tijd neemt voor deze kleine rustmomenten, kun je ze ook echt ervaren.

Tip 2: Geef aandacht aan wat je nu doet

Niet alleen de tijd ervoor nemen, maar je ook bewust richten op hetgeen je nu doet of beleeft is een absolute voorwaarde om te kunnen genieten van de kleine dingen. Niet meteen weer denken aan wat je straks nog moet doen. Want dat maakt dat je afgeleid bent en je focus weg is van het hier en nu.

Tip 3: Sta stil en ervaar

Sta soms eens even figuurlijk stil. Adem een paar keer goed in en uit. Soms is het nodig dat je even een moment neemt om te zien en te ervaren wat er om je heen is. Misschien schijnt buiten heerlijk de zon of hoor je een vogel fluiten.

Tip 4: Onthoud wat je ervaart

Een geluksmoment gehad? Zorg dat je je herinnert hoe mooi het was, hoe het rook, smaakte, eruitzag en hoe goed het voelde. Je kunt er misschien een foto van maken of het opschrijven. Dan kun je later nog eens nagenieten. Op moeilijke momenten kan je dit helpen om uit je dip te raken.

Tip 5: Koester de momenten waarop je kunt doen wat je graag doet

Wat doe jij graag? Neem bewust (en geregeld) de tijd voor de dingen die je het liefste doet en geniet van het goede gevoel dat je ervan krijgt.

Tip 6: Deel je mooie momenten met dierbaren

Ook een leuke én fijne manier om je geluksmomenten te onthouden is door ze met een dierbare te delen. Je geeft er zo meer aandacht aan en je dierbare kan je misschien ook weer op ideeën brengen. Het brengt zeker meer positiviteit in je leven.

Tip 7: Doe eens iets leuks voor een ander

Een complimentje geven, glimlachen naar een voorbijganger, een praatje maken met iemand. Iets voor een ander doen, kan je veel voldoening geven en iemand anders gelukkig maken, maakt onszelf vaak ook gelukkig.

Tip 8: Kijk iedere dag uit naar iets

Probeer je iedere dag ergens op te verheugen. Dat hoeft geen spectaculaire gebeurtenis te zijn. Misschien een warm bad vanavond, een goed boek, een nieuwe aflevering van de serie die je volgt of lekker knuffelen met je kind. En knuffelen voor een instant goed gevoel, wie wil dit nu niet!

Tip 9: Sta stil bij wat je hebt

Denk af en toe ook eens na over alles wat je hebt. Een lieve man, heerlijke kinderen, een goede band met je ouders, fijne vriendinnen, een baan waar je met plezier elke dag naartoe gaat, een gezellig huis, goede gezondheid, vakantie in het vooruitzicht… Noem het maar eens op, er is vast heel wat waar je blij van kunt worden en wat je gelukkig maakt.

Chat met CJG043!We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE