MIJN 9 GOEDE VOORNEMENS VOOR 2018

Vrouw met glas wijn op terras

IETS MET MINDER NETFLIX EN VOORAL VEEL TELLEN …

Geen betere manier om iemand te leren kennen, dan via haar goede voornemens. Daarom: hoi, ik ben Renée, mama van twee heerlijke kereltjes: Maxime (4,5) en Olivier (3). En bij dezen mijn 9 goede voornemens voor 2018:

  • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Ik tel dit jaar tot tien. Niet tot 4, niet tot 7, nee tot 10. Als er een kop koffie omvalt op mijn nieuwe tapijt bijvoorbeeld doordat mijn twee jongens iets te ruw tikkertje spelen in de kamer rond de tafel. Als ik weer een dag heel veel van mezelf moet en dan weer even vergeet dat die 2 er ook een eigen planning op na houden. Als ik het kledingspoor van mijn man weer eens volg van kantoor, via badkamer naar slaapkamer *zucht*.
  • Ik besteed meer tijd en aandacht aan de dingen die belangrijk voor me zijn: familie, manlief Geert en zoontjes Maxime en Olivier. Welke tijd ik daarvoor gebruik? Tijd die ik afgelopen jaar besteedde aan minder belangrijke dingen: mijn huis voor een 10 opgeruimd en gepoetst, boekhouden of social media/smartphone/Netflix…
  • Ik zorg voor minimaal 2,5 uur me-time per week. Dat is iets meer dan een kwartier per dag (of op te sparen). Met me-time bedoel ik: tijd om dingen te doen waar ik energie van krijg: een rondje rennen, iets leuks doen met de mannetjes, even een kopje koffie op de bank, een uitgebreidere douchebeurt, een Netflixmomentje, een yogales.
  • Afspraken die ik maak kom ik na. Stipt (ja, lieve mensen: Renée komt dit jaar op tijd).
  • Ik ga aarden. Dat betekent minder in mijn hoofd leven (en zo me a. minder druk maken om wat anderen van me vinden en me b. minder zorgen maken). Ik ga iedere dag ergens een kwartier op blote voeten lopen, of met de kindjes op de grond zitten spelen of iets maken met mijn handen.
  • Ik ga weer boeken lezen (in plaats van – daar is ‘ie weer – Netflixen).
  • Ik ga eindelijk mijn blog beginnen. Bij dezen dus. Oh en mijn oma’s verhalen optekenen.
  • Ik pak mijn uitstel- en ik-kan-slecht-focussengedrag aan. Dus ik begin gewoon met schrijven in plaats van ertegenaan te hikken. En ik maak eerst 1 ding af, ik focus, en begin dan aan het volgende. Jullie gaan versteld staan van mijn efficiëntie.
  • Mijn stem verheffen doe ik komend jaar alleen nog in uiterste noodgevallen. Voor de rest ben ik de kalmheid zelve en beheers ik me ten alle tijden (ja, ook als die koffie omgaat, mijn kinderen in (nacht)spookjes veranderen of het emmertje overloopt).

De komende blogs houd ik jullie op de hoogte van mijn vorderingen en deel ik graag nog een paar andere dingen met jullie. Omdat vier jaar mamaschap me sowieso één ding leerde: herkenning en begrip kunnen wonderen doen. Ik zou willen dat sommige blogsters eerder mijn pad hadden gekruist. Wie en waarom houden jullie van me tegoed 😉

Voor jullie allemaal de beste wensen en ik ben heel benieuwd naar jullie goede voornemens voor 2018. Delen jullie ze in de comments?

Over Renée
Over Renée

Leeftijd: 36 jaar

Gezin: getrouwd met Geert (41 jaar), moeder van Maxime (4.5 jaar) en Olivier (3 jaar).

Hobby’s: joggen, lekker uiteten met al mijn mannen, luisteren naar de verhalen van mijn oma, Netflixen en tijd doorbrengen met family & friends.

Guilty Pleasure: een cracotte met Philadelphia die zacht is geworden na 1 nacht in de koelkast…

Opvoedmotto: heb ik niet! Al geloof ik wel dat je door te luisteren en te praten, maar soms ook door duidelijk te zijn en grenzen te stellen een heel eind komt in de opvoeding. En je gevoel volgen!

Mijn ultieme mama-geniet-moment: ’s avonds in mijn grote bed met mijn twee mannetjes slapend naast me en een kop thee in mijn handen, tutjes die zachtjes op en neer gaan: heerlijk!

Mijn grootste pedagogische uitdaging: consequent zijn.

Kids Quote van de Week: “FUUUUUTTT” (Olivier, 3 jaar, op mijn vraag of hij ook kan fluiten, net als zijn grote broer.)

 

Blogs van Renee

MEER INFORMATIE