8 TIPS VOOR VLIEGEN MET KLEINE KINDEREN ZONDER STRESS

tips vliegen kleine kinderen zonder stress

Huilen aan boord, pijn aan de oortjes, diarree luiers en dodelijke blikken van medepassagiers… Vliegen met kleine kinderen is echt even anders dan vliegen alleen of met z’n tweeën. Maar een goede voorbereiding is het halve werk! Lees onze handige tips en maak je vliegreis een stuk relaxter.

Tip 1: Maak slimme ‘vluchtkeuzes’

Bekijk hoe kindvriendelijk de luchtvaartmaatschappij is. Hoe zit het met bagage en hoeveel baby-items mag je bijvoorbeeld meenemen? Hebben ze kindvriendelijke service aan boord, zoals het opwarmen van een flesje of het verstrekken van een kindermaaltijd? Check hiervoor hun website voor de meest actuele informatie. Vaak hebben luchtvaartmaatschappijen bepaalde rijen speciaal voor ouders die vliegen met kleine kinderen. De stoelen op deze rijen hebben net wat meer beenruimte. Via de website zijn deze stoelen vaak niet te reserveren, maar wel via een reserveringsmedewerker aan de telefoon. Informeer dan ook meteen of ze speciale babyvliegtickets aanbieden. Kinderen tot 2 jaar vliegen vaak gratis mee (op je schoot)! Check daarnaast de reistijd naar de luchthaven en de vliegtijd, zo kort mogelijk heeft de voorkeur! Kies ook voor een rechtstreekse vlucht en handige vluchttijden. Met Skyscanner krijg je gemakkelijk een overzicht van vluchttijden.

Tip 2: Maak vooraf een checklist

Je moet van alles meezeulen en iets vergeten kan de beste gebeuren. Zeker als je nog niet in de ontspannen vakantiemodus bent! Herkenbaar? Lees dan ook even dit artikel. Maak een checklist voor een goed overzicht. Kijk bijvoorbeeld eens op: meenemen.nl. En het afvinken van de lijst geeft meteen voldoening. Probeer de hoeveelheid spullen te beperken tot het meest noodzakelijke. Neem de basis items mee en koop ter plekke luiers, billendoekjes, babyvoeding, etc.

Tip 3: Stop een survivalpakket voor je baby/peuter in je handbagage

Zorg dat je minimaal 2 dagen vooruit kan met de meest noodzakelijke spullen voor je baby of peuter in je handbagage. Extra babyvoeding, luiers, extra kleding en medicijnen zitten dus sowieso in je handbagage. En de lievelingsknuffel niet te vergeten! Beter voorkomen, dan…

Tip 4: Neem drinken en eten mee voor het opstijgen en landen

Zorg ervoor dat je tijdens het opstijgen en landen je baby of peuter iets te drinken of te eten geeft om de druk op de oortjes te verlichten. Er gelden strenge regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen aan boord van een vliegtuig. Voor babyvoeding wordt een uitzondering gemaakt en zijn hoeveelheden boven 100 ml toegestaan, uitgezonderd gekookt water. Om niet afhankelijk te zijn van de stewardess: neem een kleine thermoskan heet water mee (max. 100 ml), een flesje koud water en melkpoeder. Doe in het flesje alvast wat koud water, zodat je daar alleen heet water en melkpoeder aan toe hoeft te voegen. Geef iets waar je baby of peuter echt even zoet mee is. Zo zijn stukjes fruit of rozijntjes ideaal omdat ze er goed op moeten kauwen en slikken en ze er over het algemeen redelijk lang over doen om het op te eten. Een fopspeen kan ook verlichting geven.

Tip 5: Handige speeltjes aan boord

goed voorbereiden vliegreis kind

Misschien pedagogisch niet zo verantwoord, maar een iPad/tablet biedt redding om de rust in het vliegtuig te bewaren. Denk daarbij wel aan voldoende apps die je in de offline modus kan afspelen. Ook een magnetisch tekenbord is perfect. Oneindig tekenplezier zonder dat je peuter per ongeluk zijn medepassagier ondertekent of alle stiften op de grond liggen! En het gemak van een speenkoord, geldt ook bij speeltjes die makkelijk op de grond kunnen vallen, knoop er een touwtje aan vast en je vist het makkelijk weer op!

Tip 6: Verschonen op de wc

Je zult er waarschijnlijk niet aan ontkomen, een volle luier! Doe het verschonen, zeker als het een poepluier is, nooit op de stoel in het vliegtuig. Tenzij je je medepassagiers eens flink wilt irriteren… Neem niet een hele tas mee naar het wc-hokje, daar is echt geen plaats voor. Wat ook scheelt is als je kindje kleding draagt die super snel uit en aan gaat. Een afvalzakje waar je de poepluier in kan doen voordat je hem stinkend en al in het afvalbakje dropt, maakt het verhaal compleet!

Tip 7: Beweeg voor en tijdens de vlucht

Voorkom teveel stilzitten en wachten voor je in het vliegtuig moet stappen. Door rond te lopen en te bewegen, wordt de zit in het vliegtuig niet onnodig verlengd. De loopbanden zijn een leuk vermaak. Wandel ook in het vliegtuig eens samen met je peuter naar de wc voor een plaspauze en een beetje beweging.

Tip 8: Relax!

Niet onbelangrijk: focus je op de eindbestemming en relax. Hoe relaxter jij bent, hoe relaxter je kind is!

reizen met jong kind

Chat met CJG043!We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

PinkCloud meld je gratis aan

MEER INFORMATIE