8 INSPIRATIETIPS OM JE KIDS THUIS TE VERMAKEN!

tips inspiratie kinderen thuis vermaken

Wil je binnenshuis een leuke activiteit doen met je kinderen, maar heb je geen inspiratie? We delen graag deze 8 inspiratietips om je kinderen in huis te vermaken! Lees je mee?

1. Bouw een ‘binnenhut’

Een van de favoriete bezigheden, hutten bouwen. En binnen kan dit ook. Verzamel oude lakens, dekens en kussens en met een paar stoelen, tafel en/of een wasrek is het zo gepiept. Maar die hut moet dan wel nog knus ingericht worden

2. Knutselen

Zelf spelletjes knutselen? Met een kartonnen doos, kleurtjes en een schaar kom je al heel ver! En als je dan nog wat karton over hebt. Kun je ook nog vrolijke huisjes maken. Haal een aantal goedkope pollepels, laat ze versieren en je kunt er poppenkast mee spelen, hoe leuk is dat? Nog schelpen over van een vakantie? Met een beetje nagellak kun je ze een mooi kleurtje geven.

knutsel activiteiten kinderen thuis vermaken

3. Samen Spelen

Als je het over samen spelen hebt, gaat er natuurlijk niks boven een middagje bordspelletjes spelen, ouderwets gezellig Of in diezelfde lijn, ga weer eens samen puzzelen. En nog een leuk idee – maak samen een megaproject van Lego of Playmobil. Ruim hiervoor een tafel leeg, zodat jullie er nog dagen aan kunnen bouwen.

4. Boekjes voorlezen

Maak een knus plekje ergens in huis. Bijvoorbeeld met heel veel kussens en een doek gespannen, lampje erin en boekjes (voor)lezen maar!

5. Koken met je kind

Lekker samen koken! Wat is er nu leuker dan dat? Bak koekjes, cupcakes, een taart of kook samen een gerechtje. Zoek een recept uit en betrek je kinderen bij elke stap. Samen koken of bakken is niet alleen leuk en leerzaam, maar uiteraard ook nog lekker Of bedenk eens iets geks! Deze spaghetti met knakworstjes zijn het proberen waard, toch?

koken activiteiten kinderen thuis vermaken

6. Binnen Picknicken

Pak je picknick mand maar in! We gaan binnen picknicken. Zet je meubels aan de kant, leg een kleedje op de grond, zet wat leuke muziek op en laat die zelfgemaakte hapjes en drankjes maar komen! De kids zullen het geweldig vinden.

7. Picasso is er niets bij

Maak met je kinderen een fantastisch groot kunstwerk! Wat heb je nodig? Grote vellen papier, maak ze aan elkaar en beginnen maar! Super goed om de creativiteit van je kind te stimuleren. Laat ze aan de slag gaan met kwasten, rollers, handen en voeten! Zorg wel dat alles goed afgedekt is, jammer van de meubelen en vloer! 😉

8. Maak je eigen musical!

Laat de kids een musical of optreden bedenken en oefenen en daarna uitvoeren voor jullie. Verkleden, zingen, dansen, alles is toegestaan. Hier zijn ze wel een paar uurtjes zoet mee.

Wil je meer inspiratie voor leuke activiteiten binnenshuis? Kijk eens op ons Pinterestbord Kidsstuff. En neem ook eens een kijkje bij onze andere borden op Pinterest!

MEER INFORMATIE