7X LEUK OM TE DOEN ALS HET REGENT

leuke activiteiten bij regen

Komt de regen met bakken uit de lucht en wil je niet dat je kinderen de hele dag voor de iPad, PlayStation of tv hangen? Wij zetten 7 leuke dingen op een rij om te doen met je kids met dit slechte weer. Laat je inspireren!

1. Go creative

Lekker creatief bezig zijn met je kinderen is nooit verkeerd. Ze leren er ook nog van, zoals oplossingen te bedenken om knutsels in elkaar te zetten of welke kleuren ontstaan door te mengen. En het zelfvertrouwen groeit bij elke mooie creatie. Een van onze gastauteurs schreef een mooi artikel over creativiteit bij kinderen en hoe je de creativiteit bij je kind kunt stimuleren. Ga bijvoorbeeld aan de slag met wateroplosbare verf op papier, doek of een oud T-shirt. Jullie kunnen samen een reuzenschilderij maken, een oud T-shirt beschilderen of een kleurige placemat maken. Maar ook van wc-rollen en doosjes kun je 1001 dingen maken, google maar eens. Of versier oude sokken met textielstiften, stukjes stof, garen en plakoogjes (of knoopjes). Je maakt zo eenvoudig een paar nieuwe poppenkastpoppen.

>> Lees ook: Inspiratie om je kind creatief aan de slag te laten gaan met materialen die iedereen in huis heeft.

2. Samen spelen

En met de hierboven genoemde sokpoppen kunnen jullie een te gekke poppenkastvoorstelling uitvoeren. Dit kan natuurlijk ook met knuffels of (poppenkast)poppen, laat die fantasie maar stromen. Kleed over de tafel en spelen maar! Als je het over samen spelen hebt, gaat er natuurlijk niks boven een middagje bordspelletjes spelen, ouderwets gezellig 😉 Of in diezelfde lijn, ga weer eens samen puzzelen. En nog een leuk idee – maak samen een megaproject van Lego of Playmobil. Ruim hiervoor een tafel leeg, zodat ze nog wat langer dan deze dag eraan kunnen bouwen.

3. Lekker kokkerellen

Ga gezellig samen de keuken in en bak koekjes, cupcakes of een taart. Of kook samen een gerechtje. Zoek een recept uit en betrek je kinderen bij elke stap. Samen koken of bakken is niet alleen leuk en leerzaam, maar uiteraard ook nog lekker 😉 Misschien nog een high-tea ervan maken en/of nodig oma en opa uit om te komen proeven…

tips kind goed eetpatroon ontwikkelen

4. Bouw een ‘binnenhut’

Een van de favoriete bezigheden, hutten bouwen. En binnen kan dit ook. Verzamel oude lakens, dekens en kussens en met een paar stoelen, tafel en/of een wasrek is het zo gepiept. Maar die hut moet dan wel nog knus ingericht worden 😉

5. Maak een thuisbioscoop

Moe van het knutselen, spelen of bakken en nog tijd over? Dan is het hoog tijd om te chillen! Kijk samen een film. Met de gordijnen dicht, pyjama’s of huispakken aan, iets lekkers in de buurt en alle kussens erbij, maak je er een relaxte thuisbioscoop van. Genieten maar!

6. Onderneem een ‘indoor-uitje’

Wil je niet thuisblijven, maar erop uit? Normaliter natuurlijk aan ideeën geen gebrek. Een grottentocht, bowlen, (glow in the dark) mini-golfen, zwemmen. Of klauteren in een fantastisch klimpark, hangen in de touwen van een binnenspeeltuin of springen op mega-trampolines. Helaas zijn we door de recente Corona-maatregelen beperkt in de mogelijkheden. Toch zijn er zeker nog een aantal indoor-activiteiten waar je wél naar toe kunt. Denk ook eens aan een museumbezoek, dit hoeft echt niet saai te zijn! Het beste kidsproof museum ligt zelfs in de buurt: het Continium in Kerkrade. Een interactief doe- en ontdekmuseum waar jij en je kids handen en ogen te kort komen. Maar het hoeft niet altijd geld te kosten, wat dacht je van de bibliotheek? Neuzen tussen al die mooie boeken en alvast het leukste boek daar voorlezen.

7. In de plassen stampen

Het “binnenhangen” moe? Trek die regenlaarzen en regenjassen aan en laat je kinderen lekker in de plassen stampen en rennen. Doe zelf ook vrolijk mee. Met een warme chocomel en douche of heerlijk bad na afloop voelen jullie je vast als herboren.

Op zoek naar nóg meer inspiratie?

Op onze website zijn allerlei artikels te vinden met inspiratie voor activiteiten om samen met je kinderen (of voor je kinderen alleen) thuis te ondernemen. Voor elke leeftijd zit er wel iets bij. We zetten de artikels hier voor je op een rij:

Chat met CJG043!We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE