7 TIPS VOOR LOW BUDGET UITJES MET JE GEZIN

tips low budget uitjes gezin

Er samen met je gezin op uitgaan is leuk en gezellig. Helaas is het vaak ook prijzig. Denk maar aan het vervoer, eten en drinken en de eventuele entree. Kan dat niet goedkoper? Jazeker! Wij geven je 7 tips.

Tip 1: Neem je eigen eten en drinken mee

Consumpties maken een dagje uit vaak (onnodig) duur. Er is niets mis met het zelf meenemen van eten en drinken. Het is leuk om een dagje weg af te sluiten met een ijsje. In plaats van in een pretpark een ijsje te kopen, kan dat ook op de terugweg bij een snackbar. Dat ijsje smaakt net zo lekker, maar is een stuk vriendelijker voor je portemonnee.

Tip 2: Bezoek het bos of een natuurgebied

In de natuur valt genoeg te beleven. Neem een picknickkleed en een koelbox met eigen eten en drinken mee. Voeg een extra spelelement toe en zet een speurtocht uit. Kijk voor een mooi bos of natuurgebied bij jou in de buurt eens op de website van Natuurmonumenten.

Tip 3: Neem het openbaar vervoer

Bespaar op parkeerkosten en brandstof door met het openbaar vervoer te reizen. Kinderen tot 12 jaar reizen voor €2,50 met de trein. Ga je met een groep op stap? Bij de NS zijn groepskaarten te koop waarmee je geld kunt besparen. Op de Spoordeelwinkel zijn voordelige combitickets voor de trein en dagjes weg verkrijgbaar.

Tip 4: Ga buiten het hoogseizoen

De toegangsprijzen van pretparken liggen buiten het hoogseizoen meestal lager. Bovendien is het een stuk minder druk en hoef je minder lang in de rij te staan.

Tip 5: Zoek het dicht bij huis

Een dagje weg betekent niet automatisch dat je de auto of de trein moet nemen. Hang eens de toerist uit in je eigen stad of buurt! Bezoek het VVV-kantoor en boek een stadswandeling. Wedden dan je van alles te weten komt dat je nog niet wist?

Tip 6: Kortingsbonnen of spaaracties

Op internet staan verschillende sites die kortingscodes of kortingsbonnen voor dagjes weg aanbieden. Even tijd maken om te zoeken levert gegarandeerd euro’s korting op. Daarnaast zijn er regelmatig spaaracties bij supermarkten waar je kunt sparen voor korting op dagjes weg of een gratis tweede entreekaartje.

Tip 7: Bezoek een open dag

Bedrijven en instellingen organiseren vaak jaarlijks een open dag waarbij publiek achter de schermen mag komen kijken. Reuze interessant en leerzaam! Denk aan de open dag bij de brandweer, dierenambulance of de landmacht.

Ten slotte nog een tweetal websites die we je niet willen onthouden:

We wensen jou en je gezin veel plezier!

Chat met CJG043!We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE