7 TIPS VOOR EEN LEUK FEESTJE MET DE HAND OP DE KNIP

tips leuk goedkoop feestje

Bij de verjaardag van je kind hoort natuurlijk een feestje. Een kinderfeestje duur? Dat hoeft helemaal niet! Kinderen vinden het vooral belangrijk dat ze samen een leuke tijd hebben. Daar hoef je niet per se voor naar een pretpark of de bioscoop. Met onze tips en een beetje creativiteit organiseer je een gezellige verjaardag zonder je portemonnee teveel te belasten.

Tip 1: Verbouw de woonkamer tot bioscoop

Maak van de huiskamer een heuse bioscoop! Huur online een paar films en laat de meeste stemmen gelden. Dit om te voorkomen dat je een film huurt die de meesten al hebben gezien. Je kunt de film uiteraard gewoon op tv afspelen, maar veel ‘echter’ is het om de film met een beamer op de muur te projecteren. Deze kun je huren of eventueel van iemand lenen.

Tip 2: Organiseer een logeerfeestje

Kinderen vinden het meestal leuk om te gaan logeren. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend gezellig! Verwacht trouwens niet dat de kinderen braaf op tijd gaan slapen. Daar is het een logeerfeestje voor! Stiekem lang kletsen en lachen hoort erbij. ’s Ochtends is er natuurlijk een gezamenlijk ontbijt.

Tip 3: Zet een speurtocht uit

Dit vraagt van jou als ouder enige tijd en creativiteit, maar je bezorgt de kinderen een originele activiteit. Zet een speurtocht uit in de buurt en laat de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren. Uiteraard zijn er voor de beste speurders kleine prijsjes te winnen. Vergeet vooral de troostprijs niet! Je kunt de speurtocht eventueel combineren met een picknick. Het start- en eindpunt is dan de picknickplek.

Tip 4: Samen kaarten maken en versturen

Bij verschillende winkels zijn voldoende goedkope knutselspullen verkrijgbaar. Schaf blanco kaarten, postzegels en verschillende versiersels aan. Laat de kinderen kaarten versieren die vervolgens echt worden verstuurd. Een leuke verrassing voor de ontvanger!

Tip 5: Bezoek de kinderboerderij of speeltuin

De meeste kinderen zijn gek op dieren. Een partijtje in de kinderboerderij is dus erg leuk. Laat de kinderen samen de dieren voeren en ga na of er nog andere leuke activiteiten te doen zijn. Bijna elk kind vindt het leuk om naar de speeltuin te gaan. Neem wat lekkers mee voor tussendoor of na afloop. Een picknick tussendoor doet het ook altijd goed. De kinderen kunnen de rest van de tijd lekker hun eigen gang gaan, terwijl jij de boel alleen maar in de gaten hoeft te houden.

tips low budget uitjes gezin

Tip 6: Strike a pose!

Zorg voor verkleedkleren, accessoires en een flinke pot gel. Dit zijn zaken die je meestal al in huis hebt. Kijk anders eens op zolder. Verder zijn een camera (of mobiele telefoon) en kleurenprinter onmisbaar. Laat de kinderen elkaar stylen of help een handje. Bouw een ‘studio’ door een wit laken aan een muur te bevestigen en ‘shooten’ maar. Dit levert gegarandeerd hilarische taferelen op. De leukste foto’s worden vervolgens op de computer gezet en afgedrukt. En uiteraard ontvangt elk kind alle foto’s per mail. Een leuk aandenken!

Tip 7: Zelf cakejes maken en versieren

Betrek de kinderen bij de voorbereiding en laat ze (op aanwijzing en met een beetje hulp) het beslag maken en de cakevormpjes vullen. Tijdens de baktijd kunnen de kinderen spelletjes doen. Daarna is het tijd om samen de cakejes te versieren. Dat kan onder andere met slagroom, smarties, hagelslag, jam. Kijk eens in je keukenkastjes. De echte kers op de cake is natuurlijk om al dat lekkers samen op te eten. Een ander alternatief is samen pannenkoeken bakken en versieren.

Chat met CJG043!We hopen dat deze tips je geholpen hebben. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE