5 GOEDE VOORNEMENS (MET TIPS VOOR DE UITVOERING!) VOOR OUDERS

goede voornemens voor ouders

Januari: het begin van een nieuw jaar! Voor velen de tijd van de goede voornemens.  Ter inspiratie en ondersteuning zetten we een aantal goede voornemens voor ouders op een rij. Met een aantal links naar bijpassende tips voor hoe je het kunt aanpakken. Doe er je voordeel mee!

1. Minder drukte, haasten en stress!

Een wat minder druk en gejaagd leven staat bij veel ouders waarschijnlijk hoog op het lijstje met goede voornemens. Zodat je als ouder meer ontspannen bent, minder vaak boos wordt, en meer kunt genieten van de kleine dingen!

Wist je dat kinderen en tieners tegenwoordig ook vaak last hebben van stress? Daarom vind je hier een aantal handige tips om je kind beter te leren omgaan met stress! Ook leuk; deze mindfulness en yoga-oefeningen om samen met je kind te doen!

2. Meer aandacht voor elkaar als partners

Als jonge ouders kan het zomaar zijn dat je zo druk bent met alle ballen in de lucht te houden; de kinderen, je werk, sociale leven, hobby’s en het huishouden, dat je elkaar haast uit het oog dreigt te verliezen als partners. Heel normaal, zo stelt deze relatietherapeute. En ook je seksleven kan veranderen in tijden van jonge kinderen. Check daarom onze tips om in contact te blijven met je partner ondanks het drukke gezinsleven!

3. Gezonder leven

Gezonder eten en meer bewegen; ook dat staat bij veel volwassenen hoog op het lijstje met goede voornemens. Voor kinderen geldt eveneens; een gezonde geest in een gezond lichaam. Maar wat is ‘gezond eten’ tegenwoordig voor kinderen? Een diëtiste geeft antwoord! Check ook onze tips voor gezonde tussendoortjes voor kinderen!

4. Beperk de beeldschermtijd

In het kader van ‘echt contact maken met elkaar’ kan het voor sommige ouders goed zijn om de telefoon of tablet eens wat vaker weg te leggen als je thuis bent met de kinderen. Maar ook voor veel kinderen geldt dat het goed zou zijn als ze wat minder vaak achter het beeldscherm zouden plakken! Weet jij als ouder eigenlijk wat je kind zoal doet online en of dit verantwoord is? Als de wereld van social media en games niet zo jouw ding is, misschien een goed voornemen om je er toch eens in te verdiepen? Want zeker voor pubers spelen social media een belangrijke rol in hun leven!

5. Praat vaker met je kind

Wanneer had jij voor het laatst een echt goed gesprek met je kind? Over een onderwerp dat er echt toe doet of gevoelig ligt? Of over het wereldnieuws? Praten jullie thuis openlijk over verkering, liefde en seks? En heb jij al eens met je kind gesproken over roken, alcohol en drugs? Want ook al is je kind hier qua leeftijd nog lang niet aan toe; het is belangrijk er op tijd over te beginnen, zo stellen de experts! Dat scheelt weer een hoop goede voornemens als ze later volwassen zijn 😉

Chat met CJG043!We hopen dat dit artikel je geholpen heeft. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Chat met ons! We denken graag met je mee.

MEER INFORMATIE