DE LEUKSTE GEZINSUITJES IN MAASTRICHT-HEUVELLAND IN APRIL 2020

Activiteiten Evenementen Familieuitjes Maastricht Heuvelland

Wat ga je doen met de kinderen in het weekend? Heb je zin om er weer eens gezellig op uit te gaan met je gezin? Wij maakten een overzicht van de leukste uitjes en activiteiten om samen met je kinderen te ondernemen in de maand april. Allemaal in de regio Maastricht-Heuvelland (en omstreken)!

LET OP! In verband met het coronavirus is het mogelijk dat veel van onderstaande activiteiten zijn komen te vervallen. Raadpleeg de bijbehorende website voor gedetailleerde informatie of neem bij twijfel contact op met de organisator.

Creatieve uitjes

Educatieve kinderactiviteit Palmpasen (Beek – 1 april)
De Vrienden van de Oude Pastorie organiseren weer een educatieve knutselmiddag. Het thema van vandaag is Palmpasen! De knutselactiviteit wordt gezamenlijk afgesloten in de Gasterij. Klik hier voor meer informatie.

Bricktopia (Geleen – 26, 27 april)
Voor- en tijdens Koningsdag organiseert LEGO-vereniging Dutchbricks in De Hanenhof in Geleen voor de eerste keer een grote LEGO show. Kom kijken en laat je verwonderen door de eindeloze mogelijkheden van het wereldberoemde steentje. Wanneer je geïnspireerd bent geraakt door de uitgestrekte opstellingen kan je je eigen creaties maken in de bouwhoek. Of kom dat ene missende steentje zoeken bij één van de verkopers. Een mooi uitje voor het hele gezin. Klik hier voor meer informatie.

Actieve uitjes

Discozwemmen Mosaqua (Gulpen – 3, 10, 17, 24 april)
De beats tijdens het discozwemmen bij Mosaqua zorgen voor een spetterend begin van je weekend! Elke vrijdag van 18:00 tot 21:00 uur gaan de discolampen boven én onder water aan. Dat zorgt voor een gezellige sfeer om lekker te chillen met vrienden. Klik hier voor meer informatie.

Kidsbeurs Limburg (Berg of Elsloo – 5 april)
Meer dan 60 particulieren bieden hun eigen kinderkleding, speelgoed en andere spulletjes van en voor kinderen aan op deze gezellige kidsbeurs. Een groot aanbod tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen! Klik hier voor meer informatie.

Volle SuperMaanwandeling met astrologische uitleg (Brunssum – 8 april)
Beleef het mysterie van de volle maan! Wandel onder leiding van twee gidsen door het maanverlichte bos (met schoenen aan), ervaar de intense stilte en bewonder het zicht en de kracht van de supermaan. Een supermaan betekent dat de maan ook nog heel dichtbij staat! Extra mooi dus! Klik hier voor meer informatie.

Pasen in BloteVoetenPark (9 t/m 13 april)
Met Pasen komt de natuur weer tot leven! En waar ervaar je dit beter dan in het BloteVoetenPark? Tijdens Pasen is er een Paasrebus, waarbij je moet speuren naar de eieren in het bos en je helemaal in de Paasstemming komt! Een superleuk uitje voor het hele gezin! Klik hier voor meer informatie.

Pasen Lente Activiteiten

Avondrondleiding Fluweelengrot (Valkenburg – 11, 25, 28 en 29 april)
Laat je door de gids leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Verwonder je over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht… Klik hier voor meer informatie.

Op zoek naar paaseitjes in de grotten (Maastricht – 13 april)
De paashaas heeft een aantal eitjes verloren in de Grotten Noord. Kom jij helpen zoeken? Tijdens deze spannende tocht door de mergelgrotten ga je niet alleen op zoek naar paaseitjes maar hoor je ook verhalen over dinosaurussen, leer je mergelzagen en vonken maken met vuursteen. Klik hier voor meer informatie.

Familie baasbrunch met de kids en de paashaas (Schinveld – 21, 22 april)
Aansluitend aan de Paasbrunch is er een huifkartocht en eventueel een kleine wandeling. Bij de boshut aangekomen vinden jullie echte kuikentjes, lammetjes, konijntjes en de echte chocolade Paashaas! Klik hier voor meer informatie.

Koningsdag Maastricht 2020 (Maastricht – 27 april)
In 2020 wordt Koningsdag een speciale dag voor Maastricht en haar kleurrijke regio. Dankzij de komst van de Koning en zijn familie worden Maastricht en Zuid-Limburg voor even het centrum van Nederland. Met duizenden feestvierders langs de route en zo’n 2,5 miljoen mensen voor de televisie. Daar gaan we natuurlijk samen een mooi feest van maken, voor bewoners en bezoekers. Klik hier voor meer informatie. 

Exposities

Dacia Felix (Tongeren – t/m 26 april)
De tentoonstelling is aantrekkelijk voor kinderen. Met een toffe audioguide ontdekken ze twintig fascinerende objecten. Het niveau is aangepast aan hun leeftijd. In elke zaal zijn er applicaties om spelenderwijs te leren: leuk, spannend en soms ook uitdagend. En er is ook een leuke fotoquiz. Zo leren de kinderen stap voor stap de zes culturen kennen waaronder die van de Romeinen, Grieken, Scythen en Kelten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen in de Ruimte (Kerkrade – Hele maand)
In deze nieuwe expositie Reizen in de Ruimte bereid je je voor op een jarenlange reis naar een verre planeet, word je astronaut in je eigen ruimteschip en bereid je de nieuwe planeet voor op de komst van de toekomstige bewoners. Klik hier voor meer informatie.

(Theater)Voorstellingen

Repelsteeltje en de blinde prinses 8+ (Maastricht – 1 april)
Repelsteeltje en de blinde prinses is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. Klik hier voor meer informatie.

Het best bewaarde geluid ter wereld 5+ (Kerkrade – 4 april)
Een grappige voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol slapstick, (live) muziek en geluiden die de weg kwijt zijn. Hoe spannend is het voor kinderen om ’s avonds naar het theater te gaan! En omdat de begintijd van de voorstelling, 19.00 uur, dicht bij de bedtijd is, mogen alle kinderen in pyjama komen. Met hun knuffel natuurlijk. Klik hier voor meer informatie.

De Ontspoking (Kerkrade – 5 april)
Een muzikale droomvoorstelling voor iedereen die rustig wil slapen. Een uur voorafgaand aan de voorstelling kunnen kinderen voor €1,- deelnemen aan de creatieve workshop, die wordt verzorgd door de Vrije Academie Parkstad. We gaan hele enge spoken tekenen met krijt op zwart papier. Krijg jij ook al de kriebels ervan? Klik hier voor meer informatie.

Theater Voorstellingen Maastricht Heuvelland

Lied voor de maan 6+ (Maastricht – 11 april)
Een eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Her moet rijmen, denkt de mol en lopen. Of eigenlijk niet lopen, maar dansen. Een lied dat rijmt en danst: maan, staan, gaan, waan, slaan, traan. Als de mol klaar is gaat hij met zijn lied naar de sprinkhaan. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest…? Klik hier voor meer informatie.

Freek Vonk: Live on Tour (Heerlen – 11 april)
De theatershow Freek Vonk Live ‘On Tour’ is een spectaculaire familieshow waarin Freek vertelt over de meest bijzondere en gaafste dieren die hij op zijn avonturen heeft gezien, zoals de grootste vis van de wereld waar hij mee gezwommen heeft, de walvishaai. De leerzame show is het vertrekpunt van een spectaculair avontuur. Klik hier voor meer informatie.

Over een kleine mol die wil weten wie op zijn kop gepoept heeft 2+ (Heerlen – 13 april)
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren. Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie.

Robin Hood 4+ (Maastricht – 19 april)
‘Een muzikaal poppenspel met nieuwe muziek van Herman van Veen.’ In dit spannende avontuur tonen Robin Hood en zijn vriendelijke struikrovers moed in de strijd voor eerlijkheid en gelijkheid. Klik hier voor meer informatie.

Roodkapje 3+ (Heerlen – 19 april)
Een muzikaal en vrolijk liefdesverhaal voor het hele gezin. Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de wolf. Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjesfiguren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaandeweg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken… Klik hier voor meer informatie.

Kanonnenvoer 8+ (Sittard – 25 april)
Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten & pannen. Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen. Klik hier voor meer informatie.

De geheime tuin 7+ (Maastricht – 29, 30 april)
Het weesmeisje Mary Lennox verveelt zich stierlijk in het grote huis van haar verdrietige oom. Hij is er nooit en ze mag helemaal niks! En juist dat maakt Mary nieuwsgierig en stronteigenwijs. Op eigen initiatief gaat ze op pad in het huis én in de tuinen. Ze ontdekt een ommuurde tuin, waarvan de deur op slot zit en ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze blijkt allesbehalve alleen te zijn. Klik hier voor meer informatie.