JE KIND AANMELDEN VOOR DE GRATIS ROTS & WATER TRAINING VAN TRAJEKT; WAT KUN JE VERWACHTEN?

In gesprek met Merel Paardekooper en Hannah Mennens
In gesprek met Merel Paardekooper en Hannah MennensCoördinatoren en trainers Rots & Water van Trajekt

Door een samenwerking van de Maastricht-Heuvelland gemeenten kunnen kinderen (vanaf 6 jaar t/m tweedeklassers op de middelbare school) uit de regio 043 tegenwoordig gratis deelnemen aan de Rots & Water trainingen die worden aangeboden door Trajekt. Benieuwd naar wat deze training precies inhoudt? Dat vertellen trainers Hannah Mennens en Merel Paardekooper in het eerste deel van het interview over de Rots & Water training van Trajekt. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor deze gratis Rots & Water training!

Je kind aanmelden 

Via de speciale aanmeldpagina op de website van het CJG043 kunnen ouders hun kind aanmelden voor de Rots & Water training voor kinderen van 6-8 jaarde Rots & Water training voor kinderen van 8-12 jaar of de Rots & Water training voor tieners in de brugklas of tweedeklas. Na de aanmelding ontvang je een standaard mail waarin je aanmelding wordt bevestigd. Minimaal 1 week voor de start van de training neemt de trainer contact op voor een telefonische intake.

Wil jij je kind aanmelden? Bekijk de actuele startdata op onze aanmeldpagina, kies de groep en locatie van jouw keuze en meld je kind direct aan! Er is een aanmeldpagina Rots & Water voor kinderen van 6-8  jaar, een aanmeldpagina Rots & Water voor kinderen van 8-12 jaar en een aanmeldpagina voor tieners in de brugklas of tweedeklas.

Telefonische intake

In de telefonische intake staan we stil bij wat de reden is dat ouders hun kind willen aanmelden voor de Rots & Water training. Maar ook bij wat het kind zelf als ‘probleem’ ervaart. Dat kan soms anders zijn dan wat ouders vinden dat het kind zou moeten leren. Natuurlijk komt het allemaal aan de orde in de training, maar het is wel belangrijk om vooral goed aan te sluiten bij wat het kind wil leren.

De eerste les

Omdat de meeste kinderen de eerste les erg spannend vinden, is het de bedoeling dat een van de ouders het eerste deel van de eerste les aanwezig blijft en mee doet. Tijdens de andere lessen zijn de ouders niet aanwezig. Bij het halen en brengen is er wel altijd ruimte om even te overleggen, als ouders dat willen.

>> Lees ook: De Rots & Water training door de ogen van een deelnemer

Verplichte ouderbijeenkomsten

Er zijn twee verplichte ouderbijeenkomsten die deel uitmaken van de Rots & Water training. Door ook met ouders te werken, wordt het immers mogelijk om kinderen langduriger te ondersteunen dan de 8 weken dat de training duurt. Daarom krijgen ouders in de ouderbijeenkomsten handvaten in wat zij thuis kunnen doen om hun kind te ondersteunen op het gebied van zelfbeeld en zelfvertrouwen. De ouderbijeenkomsten worden gepland na de 2e les en rond de 5e/6e les. In de eerste ouderbijeenkomst staan we stil bij wat Rots & Water inhoudt en wat er nodig is om in de lerende mindset te komen. In de tweede bijeenkomst gaan we dieper in op de theorie, maar staan we ook stil bij praktische dingen.

De laatste les

Voor de laatste les worden de ouders ook weer uitgenodigd. We doen dan samen de oefeningen die de kinderen aan hun ouders willen laten zien. En er is een diploma-uitreiking, waarbij de kinderen ook iets mee krijgen om thuis nog aan de Rots & Water training te denken.

Telefonische evaluatie

Na afloop van de training vindt er een telefonische evaluatie plaats, waarin we navragen hoe ouders de groei van hun kind ervaren hebben. En of dit voldoende is of dat er nog andere dingen zijn waar ouders graag eens over zouden willen sparren.

Goed om te weten…

“De Rots & Water training zoals die wordt gegeven door trainers van Trajekt is voortdurend in ontwikkeling. Wij blijven als team de bijscholingen van het Gadaku-instituut volgen. We passen de training aan op de dynamiek en hulpvraag van de groep. De werkmapjes voor kinderen en ouders hebben we zelf ontwikkeld. Hannah: “En wat misschien ook nog leuk is om te vertellen; wij gebruiken de input van ouders om weer nieuw aanbod te ontwikkelen binnen onze training zoals de ouderavonden en werkboekjes, maar ook buiten de training om extra aanbod voor alle ouders in regio 043 zoals bijvoorbeeld de 3-daagse Oudertraining Positive Lifestyle.”

Meer weten of je kind aanmelden?

Wil je je kind aanmelden voor een Rots & Water training bij jou in de buurt? Ga dan naar een van deze aanmeldpagina’s:

Heb je nog inhoudelijke vragen over de training of de aanmeldprocedure? In een van deze artikels vind je hopelijk je antwoorden: