DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN FEBRUARI

Ook in februari zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor zwangeren

Zwangerschapscursus (Maastricht – 10 februari)
Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Onze Zwangerschapscursus helpt jou daarbij. Alles wat je zelf kunt doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen, komt hierin aan bod. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Mindful zwanger & bevallen (Margraten – 11 februari)
Tijdens de 7 gezellige bijeenkomsten leer je hoe je je volledige aandacht kunt geven aan je zwangerschap, je baby en jezelf. Je leert duidelijke en praktische technieken die je kunt toepassen om te genieten van je zwangerschap en voor een zo soepel en ontspannen mogelijk verloop van de geboorte zonder angsten. Klik hier voor meer informatie.

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 12 februari)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Knuffelgym (Maastricht – 5 februari)
Knuffelgymen is een plezierige manier van bewegen samen met je kind. Via speelse oefeningen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders bewegen, voelen, genieten en ontspannen. Knuffelgymen ontwikkelt een positief gevoel van zelfvertrouwen en de bekwaamheid om relaties aan te gaan en met anderen te communiceren. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Mindful Mama (Maastricht – 6 februari)
De cursus ‘Mindful Mama’ helpt jou om meer rust en ontspanning te ervaren als moeder. Je krijgt handige tips aangereikt hoe je o.a. om kunt gaan met stress, onrust en automatische patronen. Klik hier voor meer informatie.

Babygebaren-workshop; Vertellen met je handjes (Margraten – 8 februari)
Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Maak gebruik van babygebaren. Tijdens deze gezellige gebarenworkshop ‘vertellen met je handjes’ leer je hier meer over. Je ziet en ervaart hoe makkelijk babygebaren te leren en toe te passen zijn in de communicatie met jouw kind. Klik hier voor meer informatie.

OpvoedParty voor ouders van baby’s en dreumesen (Eijsden – 13 februari)
Deze OpvoedParty is speciaal bedoeld voor ouders van baby’s & dreumesen. Na afloop van deze OpvoedParty ga je met antwoorden en inspiratie naar huis, zodat je het thuis weer met frisse moed kunt oppakken. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Shantala babymassage (Maastricht – 14 februari)
Baby’s houden van lichamelijk contact met de ouder. Het is een natuurlijke en fijne manier om samen een band op te bouwen en deze te versterken. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Voorleesuurtje (Valkenburg – 1, 15, 29 februari)
Zin in een gezellige ochtend? Kom naar het voorleesuurtje. In Bibliotheek Valkenburg wordt deze zaterdagochtend een mooi verhaal voorgelezen door Marieke. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Cursus Sjieke peutergym (Eijsden – 3, 12 februari)
Tijdens de lessen ga je samen met je peuter allerlei oefeningen doen. Springen, rennen, rollen, klimmen, kruipen, balspellen en/of oefeningen met hoepels komen allemaal voorbij tijdens een les. Zowel de peuters als de ouders/verzorgers kunnen zich helemaal uitleven! Bij koud weer gymen we lekker warm in de gezellige binnenspeeltuin. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Cursus Peutergym (Maastricht – 5 februari / Eijsden – 29 februari)
Hollen, springen, klauteren, de meeste peuters doen niets liever. Ouders willen hun kinderen daar graag de ruimte voor geven. De cursus Peutergym is daar heel geschikt voor. In de gymzaal is genoeg ruimte om te spelen met ballen, te klimmen, rollen en samen te spelen. Dat is precies wat peuters en kleuters graag doen. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Cursus Muziek op schoot voor peuters (Eijsden – 29 februari)
Samen muziek maken en zingen is niet alleen enorm gezellig, je kindje werkt dan ook spelenderwijs aan taal, motoriek en sociaal-emotionele en sensorische vaardigheden. In deze cursus worden de muzikale mogelijkheden van je kind al vroeg gestimuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters en basisschoolkinderen

Wekelijks voorleeshalfuurtje (Meerssen – 5, 12, 19, 26 februari)
Elke woensdag wordt er in de bieb een mooi verhaal voorgelezen, het is gezellig maar ook van belang voor de ontwikkeling. Zowel voor jongere als oudere kinderen, aarzel niet en kom er gezellig bij zitten. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen

Creatieve workshop ‘Moppereend, hou je snavel!’ 4+ (Maastricht – 2 februari)
Creatieve workshop in het kader van ‘De Nationale Voorleesdagen’. Naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar Moppereend ga je creatief aan de slag. Maak je eigen snavel. Wat kun je nog meer met je snavel dan mopperen?. Klik hier voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Eijsden – 3 februari)
Iedere eerste maandag van de maand is Joyce in de bibliotheek van Eijsden aanwezig om voor te lezen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Ouderworkshop: Al die emoties, wat kunnen we ermee? (Gulpen – 19 februari)
Tijdens de workshop ga je samen met een aantal andere ouders actief aan de slag met het thema ‘emoties van je kind, wat kun je ermee?’. De trainers zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om je eigen voorbeelden in te brengen, om zo met en van elkaar te leren! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen en pubers

Inloopuur (hoog)begaafdheid (Meerssen – 1, 12 februari)
Ben jij creatief-begaafd, getalenteerd, slim, uitzonderlijk (hoog)begaafd, cognitief-begaafd of een snelle denker die in alles een uitdaging ziet? En zijn overgevoeligheden je niet onbekend? Voel je welkom bij het inloopuur (hoog)begaafdheid. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Cursus Kopstoring (Online – 6 februari)
Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 4 februari)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Klik hier voor meer informatie.

OpvoedParty (Maastricht – 19 februari)
Een OpvoedParty is een gezellige én leerzame bijeenkomst, waarin je samen met andere ouders over Opvoeding & Ouderschap praat; dat doen we aan de hand van het OpvoedPartySpel. Klik hier voor meer informatie.

Auti-Treff (Heerlen – 20 februari)
Auti-Treff is een inloopavond voor, door en met mensen met autisme, hun naasten en hun omgeving. Deze worden iedere derde donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Wij heten je van harte welkom en er is altijd iemand om je welkom te heten en je verder te begeleiden als je daar prijs op stelt. Klik hier voor meer informatie.

Cursus KopOpOuders (Online – 26 februari)
In de online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

In maart starten weer diverse leuke cursussen! Wil je je kindje beter leren kennen op een ongedwongen en ontspannen manier? Dat kan bij de cursus Spelen met MuziTaal. Tijdens de cursus Shantala babymassage leer je vanuit je eigen ontspannen gevoel jouw kind met aandacht aan te raken. Wil je graag bewust bezig zijn met de ontwikkeling van jezelf en je rol als ouder? Meld je dan aan voor de gratis oudertraining Positive Lifestyle!

Benieuwd naar meer? Je kunt ook onze evenementenagenda bekijken voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen.

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.