DE LEUKSTE GEZINSUITJES IN MAASTRICHT-HEUVELLAND IN FEBRUARI

Carnaval

Wat ga je doen met de kinderen in het weekend? Of tijdens de carnavalsvakantie? Heb je zin om er weer eens gezellig op uit te gaan met je gezin? Wij maakten een overzicht van de leukste uitjes en activiteiten om samen met je kinderen te ondernemen in de maand februari. Allemaal in de regio Maastricht-Heuvelland (en omstreken)!

Tentoonstelling ‘Reizen in de ruimte’ (Kerkrade – Hele maand)
Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet? De expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap! In deze nieuwe expositie Reizen in de Ruimte bereid je je voor op een jarenlange reis naar een verre planeet, word je astronaut in je eigen ruimteschip en bereid je de nieuwe planeet voor op de komst van de toekomstige bewoners. Klik hier voor meer informatie.

Poppentheater Koekla (Landgraaf – 2 februari)
De allernieuwste peuter- en kleutervoorstelling van Poppentheater Koekla over de vriendschap tussen een meisje en een grote, sterke beer is gebaseerd op een geliefd Russisch sprookje. Met prachtige poppen en wondermooie muziek belooft het een feest voor jong en oud te worden. Klik hier voor meer informatie.

Kanonnenvoer 8+ (Sittard – 2 februari / Kerkrade – 9 februari)
Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten & pannen. Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Gezinsdag bij MergelRijk (Valkenburg – 5, 12 februari)
Grot met dino’s, miniaturen, mergel- en zandsculpturen! In MergelRijk wandel je, zonder gids, door een sfeervol verlichte grot. Je ziet er veel dino’s en prachtige miniaturen, mergel- en zandsculpturen. Nieuw is Dino Adventure, je kunt in deze spannende grot tussen de dino’s rondlopen en alles over de dino’s te weten komen. Klik hier voor meer informatie.

Zweit veur leid kidsrun (Maastricht – 9 februari)
Ben jij 12 jaar of jonger en wil je ook meelopen voor het goede doel? Speciaal voor de jongste helden organiseert Maastrichts’ oudste goede doelenloop een heuse kidsrun! Het parcours van 400 meter loopt over De Griend en uiteraard staan ook hier gezelligheid en samenlopen voor het goede doel voorop. Iedereen die meedoet is een winnaar! Klik hier voor meer informatie.

Alansi en de nieuwe wereld 4+ (Maastricht – 16 februari)
Al jaren worden de verhalen van Anansi de spin, afkomstig uit Afrika, verteld. Deze bijzondere spin zet mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wil. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat is rechtvaardigheid? En hoe kan je die krijgen? Deze vragen staan telkens centraal in de Anansi-verhalen afkomstig uit Afrika. In deze interactieve en humoristische theatervoorstelling worden de kinderen uitgedaagd om hun mening te geven over wat rechtvaardigheid is. Klik hier voor meer informatie.

Carnavalsactiviteiten

Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival Finale (Heel – 2 februari)
Wie wordt de winnaar tijdens het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival 2020? Mis dit leuke festival niet! Klik hier voor meer informatie.

Kindervastelaovends-expositie (Maastricht – 1 t/m 16 februari)
In het MUMC+ vindt dit jaar weer een expositie plaats van prachtige carnavalswerkstukken en carnavalstekeningen van basisscholen en peuterspeelzalen. De feestelijke opening, waar iedereen van harte welkom is, vindt plaats op zaterdag 1 februari om 13:30uur in het Poliplein van het MUMC+. Klik hier voor meer informatie.

Carnavalsconcert (Wijlre – 8, 9 februari)
Op 9 en 10 februari organiseert Harmonie Sint Gertudis een carnavalsconcert. Oude en nieuwe carnavalsmuziek zorgt voor de nodige ‘stimmung’. Denk daarbij aan medleys van LVK-krakers, maar ook bijvoorbeeld Unter Donner und Blitz, Marsch Konfetti, Amazing Grace en een Alpenhoorn passeren de revue. Klik hier voor meer informatie.

De Limburger Vastelaovendconcerten 2020 (Diverse locaties – 14 t/m 22 februari)
Dirigent Matty Cilissen en een keur aan artiesten maken van De Limburger Vastelaovendconcerten weer een heerlijke mix van ‘klassiek en carnaval’. Zeker als het geheel onder leiding en regie staat van Michel Sluysmans en Servé Hermans, de twee artistieke leiders van Toneelgroep Maastricht! Klik hier voor meer informatie.

Lichtstoet Beek (Beek – 23 februari)
Het fenomeen ‘lichtstoet’ is in de carnavalswereld van Limburg én Nederland nog niet zo oud, maar ondertussen een waar begrip! Deze stoet wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Lichtstoet Beek. De praalwagens en lichteffecten op carnavalszondag in Beek trekken jaarlijks 30 tot 50.000 bezoekers. Jaarlijks zijn zo’n 35 groepen en wagens te zien! Klik hier voor meer informatie.

Lichtstoet Heerlen (Heerlen – 25 februari)
Lichtstoet Heerlen is een verlichte Carnavalsoptocht die jaarlijks op de Dinsdagavond van de Carnaval door het centrum van Heerlen trekt. Klik hier voor meer informatie.

Overzicht carnavalsactiviteiten

Benieuwd naar welke carnavalsactiviteiten er nog meer plaatsvinden in Limburg? Kijk dan eens in de agenda van L1! Via optochtenkalender.nl kun je een overzicht vinden van alle (kinder)optochten bij jouw in de gemeente!