DE 10 REGIONALE TOPPERS VAN 2019

Stempels Top 10

Als CJG043 mogen we terugkijken op een zeer succesvol jaar! Een jaar waarin we onze bezoekersaantallen zagen stijgen tot maar liefst 28.500 per maand. Daar zijn we natuurlijk erg trots op! Maar dit resultaat hadden we niet kunnen bereiken zonder alle inspirerende, openhartige en soms ook ontroerende verhalen van ouders en professionals uit onze regio! Hieronder zetten we de 10 artikels uit de regio die in 2019 het meest gelezen zijn voor je op een rij. Mocht je een van deze toppers gemist hebben, dan is dit je kans!

Op bezoek bij ruilwinkel Vaals

Ruilwinkel Vaals Hennie GoudersSinds ruim een jaar heeft Vaals een Ruilwinkel. De ruilwinkel is een plek voor verbinding, waar iedereen welkom is, duurzaamheid voorop staat en ‘geven en nemen’ in balans zijn! Je leest er meer over in deze reportage!

Droommoeders: een uniek en innovatief project in Maastricht!

Jonge – vaak werkloze – alleenstaande moeders, ze zijn meestal al ‘hulpmoe’ en toch is dit een vergeten groep. Althans tot voor kort! Nu is er het project Droommoeders, een initiatief van het Elisabeth Strouven Fonds. Projectleider Mardoeka Christensen vertelt ons er alles over!

Danceteam2BMe Vijlen – “Of je een talentje bent of niet; Je doet er gewoon toe!”

Wat een bevlogenheid en gedrevenheid proefden we bij Jill Gulpen van Danceteam2BMe Vijlen! Niet alleen voor dans en de kinderen en jeugd in Vaals. Maar ook heeft ze een enorm warm hart als het aankomt op maatschappelijke betrokkenheid! Meer over dit inspirerende initiatief lees je in dit interview!

Wat doet een kinderergotherapeut?

Weet jij bij wat voor soort klachten of problemen je de hulp van een kinderergotherapeut kunt inschakelen? En wat zo iemand dan voor je kan betekenen? Wij vroegen het aan Eefje Kern en Sarah Meuser van de Praktijk voor Kinderergotherapie in Vaals!

Even voorstellen… Mamablogger Cato & Evy

In 2019 mochten we maar liefst twee nieuwe mama-bloggers verwelkomen! Cato; mama van baby Oscar en Evy, mama van baby Xavi. Heb jij nog geen kennis met ze gemaakt? Dan is dit je kans!

Jongerencentrum en poppodium Fraiche in Vaals

Fraiche is bekend als poppodium in Vaals, maar wist je dat Fraiche ook preventieve taken uitvoert voor de jeugd? Meer hierover lees je in dit interview met Kevin Jacobs, die sinds 2014 als vrijwilliger/bestuurslid betrokken is bij Fraiche.

Handige bespaartips van financieel experts van de kredietbank

De Kredietbank Limburg ziet het als een van haar taken om mensen te helpen bij het voorkomen en oplossen van financiële problemen. En juist dat voorkomen begint vaak bij hele kleine, dagelijkse dingen. De boodschappen, de energierekening en gewoon ‘slim kiezen’. Benieuwd hoe je dit precies aanpakt? Check dan deze tips!

Praktijkondersteuning huisartsenzorg Jeugd

Heb je opvoedvragen of -problemen en wil je graag hierover in gesprek met een deskundige? Dan kan dit heel gemakkelijk met de Praktijkondersteuner Jeugd van je huisarts (POH). Van eenvoudige tot complexere vragen over de ontwikkeling of het opvoeden van je kind, de POH Jeugd weet raad! Maak kennis met de POH’ers Eline Schepers en Charida Smeets.

Kindertolk: moeilijke kinderen bestaan niet!

Moeilijke kinderen bestaan niet! Althans niet in de visie van kindertolk Emy Heijnen! Zij ziet ‘lastig’ gedrag van kinderen namelijk als een boodschap van het kind voor de ouder. En ze kan je helpen om de liefdevolle boodschap die schuil gaat onder dit gedrag van je kind voor je te vertalen en inzichtelijk te maken! Hoe dit precies werkt, lees je in deze gastbijdrage!

Help mijn kind gaat op stap! 5 tips van een preventiewerker

Hoe bereid je je kind voor op alles wat er kan komen kijken bij het uitgaansleven? Welke afspraken maak je en hoe pak je dit aan? Hoe hou je als ouder een beetje grip op het uitgaan van je kind? Preventiewerker Arthur Kleisterlee van Mondriaan geeft tips!