DE LEUKSTE GEZINSUITJES IN MAASTRICHT-HEUVELLAND IN JANUARI 2020

uitjes met kinderen regio 043

De eerste maand van het nieuwe jaar. De drukke decembermaand is achter de rug. Terug naar het ‘normale’ leven. Wat ga je doen met de kinderen in het weekend? Heb je zin om er weer eens gezellig op uit te gaan met je gezin? Wij maakten een overzicht van de leukste uitjes en activiteiten om samen met je kinderen te ondernemen in de maand januari. Allemaal in de regio Maastricht-Heuvelland (en omstreken)!

Actieve uitjes

Reflectortocht (Brunssum – 10 januari)
Op een leuke manier een frisse neus halen? Loop dan in de schemering, of voor de echte durfals in het donker, de reflectortocht. Deze 2 km lange wandeling door het BloteVoetenParkbos is voor iedere leeftijd goed te doen. Dus trek je wandelschoenen aan en neem een zaklamp mee. Onderweg kom je diverse hindernissen tegen die je, als je het te spannend vindt, ook makkelijk kunt overslaan. Luister naar de geluiden van het bos, snuif de frisse winterlucht op en wie weet spot jij wel een bewoner van het BloteVoetenParkbos! Klik hier voor meer informatie.

Gezinsdag Mergelrijk (Valkenburg – 15, 22, 29 januari)
Grot met dino’s, miniaturen, mergel- en zandsculpturen! In MergelRijk wandel je, zonder gids, door een sfeervol verlichte grot. Je ziet er veel dino’s en prachtige miniaturen, mergel- en zandsculpturen. Nieuw is Dino Adventure, je kunt in deze spannende grot tussen de dino’s rondlopen en alles over de dino’s te weten komen. Met behulp van films van onder andere de zandtovenaar, fossiel- en mijnmuseum, interactieve tablets en een kinderspeurtocht, beleef je talloze interessante verhalen over mergel en grotten. Als één van de hoogtepunten mag je in het grottenatelier van een blokje mergel iets leuks maken. Klik hier voor meer informatie.

De Grote Kidsfun (Maastricht – 29 januari)
Elke laatste woensdag van de maand staat er één groot waterfestijn op de planning in het Geusseltbad. In de middag tussen 13.00 – 15.00 uur worden de kids uitgedaagd op een super spannend parcours over en door het water. Glijden, Klimmen en balanceren…We zijn benieuwd naar jouw skills. Na aankoop van een entreekaartje voor het zwembad zijn de activiteiten allemaal gratis! Klik hier voor meer informatie.

Erop uit met kinderen maastricht heuvelland

Tentoonstellingen

Tentoonstelling ‘Walvis’ (Maastricht – t/m 12 januari)
In de tentoonstelling Walvis, maak je kennis met de prehistorische ‘ENCI-walvis’, zijn hedendaagse soortgenoten en de leefwereld van deze giganten. Tegenwoordig worden walvisachtigen wereldwijd bedreigd in de gebieden waarin ze leven, vooral door overbevissing, zwerfplastic en militaire toepassingen van sonar. Zowel moderne walvissen als de ‘ENCI-walvis’ komen in deze expo tot leven. Alle aspecten van deze bijzondere zeezoogdieren komen aan bod: van hun perfect aangepaste lichaamsbouw tot hun unieke communicatiegedrag. Ook kom je via verhalen uit vroegere tijden, denk aan ‘Moby Dick’ en andere walvisvaarders avonturen, meer te weten over de reputatie van deze dieren; van angstaanjagend tot publiekslieveling. Meer kennis over de walvis zal het respect voor deze dieren vergroten. Klik hier voor meer informatie.

Tentoonstelling ‘Reizen in de ruimte’ (Kerkrade – Hele maand)
Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet? De expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap! In deze nieuwe expositie Reizen in de Ruimte bereid je je voor op een jarenlange reis naar een verre planeet, word je astronaut in je eigen ruimteschip en bereid je de nieuwe planeet voor op de komst van de toekomstige bewoners. Klik hier voor meer informatie.

Theatervoorstellingen

De Efteling Musical Sprookjesboom (4+)

De Sprookjesbosbewoners ontdekken een ‘écht mens’ in het Sprookjesbos… een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als de houthakker, na een gemeen plannetje van Wolf en Heks, de Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Helpen jullie mee om het Sprookjesbos te redden? Klik hier voor meer informatie.

Eftelingmusical Sprookjesboom Maastricht

Back to Oz 8+ (Maastricht – 12 januari)
Dé ideale wintervoorstelling met Slagwerk Den Haag en K.O. Brass. In Back to Oz zit alles wat een spectaculaire wintervoorstelling nodig heeft: een unieke combinatie van live film, theater en muziek in één voorstelling! Met een nieuwe tekst gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band, een cameraman op de vloer en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt! Klik hier voor meer informatie.

Buurman en Buurman gaan kamperen (Sittard – 12 januari)
De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. Tenminste dat denken ze… Voor de 5e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven. Klik hier voor meer informatie.

Sticks 4+ (Maastricht – 19 januari)
Een percussieconcert vol humor van vier oer-nette mannen, die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen. De slagwerkers van Percossa zijn door de lezers van de Slagwerkkrant uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep 2017 van de Benelux. Klik hier voor meer informatie.

Cinderella 5+ (Maastricht – 26 januari)
Iets met een schoentje. Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde. Helaas is voor deze voorstelling een regisseuse aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins..? Klik hier voor meer informatie.

Nationaal Theaterweekend: Gratis Familiefestival (Sittard – 26 januari)
In verschillende zalen en ruimtes kan je korte voorstellingen zien zoals VET Kindercabaret, Het meisje en het water en WOOSH! (voor de allerkleinsten!). Ook kun je meedoen aan workshops, lekker luisteren naar meestervoorlezer én kinderboekenschrijver Jacques Vriens of een achter-de-schermen kijkje nemen in de keuken de nieuwe Laaglandvoorstelling Kanonnenvoer. Complete programma volgt binnenkort. Jij blijft toch zeker niet op de bank hangen? Klik hier voor meer informatie.

Brugklas de Musical 9+ (Maastricht – 30 januari)
Brugklas bij NPO Zapp is een van de populairste series van de Nederlandse TV. Nu komt er een eigen musical! Alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school kun je nu live in het theater meemaken. Klik hier voor meer informatie.

Kanonnenvoer 8+ (Sittard – 31 januari)
Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten & pannen. Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen. Klik hier voor meer informatie.