DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN DECEMBER

Ook in december zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor zwangeren

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 11 december)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Cursus Sjieke peutergym (Eijsden – 4 december)
Tijdens de lessen ga je samen met je peuter allerlei oefeningen doen. Springen, rennen, rollen, klimmen, kruipen, balspellen en/of oefeningen met hoepels komen allemaal voorbij tijdens een les. Zowel de peuters als de ouders/verzorgers kunnen zich helemaal uitleven! Bij koud weer gymen we lekker warm in de gezellige binnenspeeltuin. Klik hier voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Valkenburg – 7, 21 december)
Zin in een gezellige ochtend? Kom naar het voorleesuurtje. In Bibliotheek Valkenburg wordt deze zaterdagochtend een mooi verhaal voorgelezen door Marieke. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Workshop Muziek op Schoot is meer dan muziek (Margraten – 9 december)
Jonge kinderen zijn van nature geïnteresseerd in muziek. Samen muziek maken helpt om een sterke band met je kind op te bouwen. Bovendien is muziek goed voor de ontwikkeling van taal, motoriek en sociaal-emotionele en sensorische vaardigheden. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen

Voorleesuurtje (Maastricht – 1, 4, 11, 18 december)
Zin in een gezellige middag? Kom naar het voorleesuurtje! In Centre Céramique wordt regelmatig een mooi verhaal voorgelezen! Kom een keertje luisteren. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Eijsden – 2 december)
Iedere eerste maandag van de maand is Joyce in de bibliotheek van Eijsden aanwezig om voor te lezen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Klik hier voor meer informatie.

Voorstelling De Bremer Stads-muzikanten (Eijsden – 10 december)
De koning wil geen koning meer zijn! Het wordt tijd dat zijn zoon, prins Pietertje de 1e de kroon overneemt. En die wil wat graag! Er wordt een wedstrijd gehouden: wie schrijft het mooiste lied voor de nieuwe koning! Iedereen mag mee doen! De oude koning wijst de winnaar aan! Klik hier voor meer informatie.

Sing! Hét Kidskoor zoekt leden (Valkenburg – 14 december)
Wil je uitproberen of zingen in een kidskoor iets voor jou is? Lijkt zingen je heel leuk, maar durf je het misschien niet alleen? Kom dan naar de proeflessen van SING! Het nieuwe kidskoor van Valkenburg aan de Geul! Klik hier voor meer informatie.

IKKEnJOU: Een ouder en kind activiteit in verbondenheid (Valkenburg – 20 december)
Deze ouder en kind activiteit IKKEnJOU is een maandelijks terugkerende activiteit speciaal voor een ouder en zijn/haar kind. Elke keer gaan we samen genieten van kleine creatieve momentjes, meditaties, muziek, kinderyoga-oefeningen en/of massages. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen en pubers

Muziek in de bibliotheek met Keve en Zimra (Berg en Terblijt – 12 december)
In het kader van “Muziek in de Bibliotheek” treden muzikanten Zimra en Keve op in de bibliotheek van Berg en Terblijt. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 3 december)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Elke maand staat een ander thema centraal. Klik hier voor meer informatie.

Zelfhulpgroep Ouders van kinderen met alcohol/drugsgebruik (Heerlen – 3 december)
Gebruikt jouw kind alcohol of drugs? Is er sprake van afhankelijkheid/verslaving bij jouw kind en wil je graag weten hoe andere ouders hiermee omgaan? Of wil je graag jouw ervaringen delen met andere ouders? Mogelijk is de zelfhulpgroep ‘Ouders van kinderen met alcohol of drugsgebruik’ dan iets voor jou! Klik hier voor meer informatie.

Cursus KopOpOuders (Online – 4 december)
In de online groepscursus leer je hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Klik hier voor meer informatie.

Auti-Treff (Heerlen – 19 december)
Auti-Treff is een inloopavond voor, door en met mensen met autisme, hun naasten en hun omgeving. Deze worden iedere derde donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Wij heten je van harte welkom en er is altijd iemand om je welkom te heten en je verder te begeleiden als je daar prijs op stelt. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik

In januari zijn er ook weer diverse interessante activiteiten! Loop jij wel eens tegen lastige situaties aan bij de opvoeding van je puber thuis? Dan is de cursus OpvoedParty voor pubers en tieners wellicht iets voor jou! Wil jij op een ongedwongen en ontspannen manier bezig zijn en je baby beter leren kennen? Kijk dan eens naar de cursus Spelen met MuziTaal. Voor pubers met een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen is er de online cursus Kopstoring!

Benieuwd naar meer? Bekijk onze evenementenagenda voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen. Met regelmaat wordt de evenementenagenda aangevuld!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.