DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN NOVEMBER

Ook in November zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor zwangeren

Zwangerschapscursus (Maastricht – 4 november)
Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Onze Zwangerschapscursus helpt jou daarbij. Alles wat je zelf kunt doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen, komt hierin aan bod. Klik hier voor meer informatie.

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 7 november)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor zwangeren en ouders van baby’s

Een nieuw begin (Eijsden – 12 november)
Het doel van ‘Een nieuw begin’ is om (nog meer) bewustzijn bij (aanstaande) ouders te creëren. Op deze wijze gaan ouders met meer vertrouwen en ontspanning de band met hun kindje aan. Klik hier voor meer informatie.

Informatieavond Dunstan Babytaal (Nuth – 21 november)
Bij de informatieavond Dustan Babytaal leer je de vijf geluiden herkennen die alle pasgeboren baby’s maken en krijg tips over wat je kan doen om je baby te helpen bij een vastzittend boertje of darmkrampjes. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Cursus Babymassage (Margraten – 4 november)
Babymassage versterkt op een leuke manier de band tussen jou en je baby en legt de beste basis voor de toekomst! Het levert een positieve bijdrage aan de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Door te masseren leer je op een liefdevolle manier contact te maken met je kindje. Je zult je baby beter gaan begrijpen. Klik hier voor meer informatie.

Workshop Muziek op Schoot is meer dan muziek (Eijsden – 4 november)
Jonge kinderen zijn van nature geïnteresseerd in muziek. Samen muziek maken helpt om een sterke band met je kind op te bouwen. Bovendien is muziek goed voor de ontwikkeling van taal, motoriek en sociaal-emotionele en sensorische vaardigheden. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Spelen met MuziTaal (Maastricht – 22 november / Mesch – 30 november)
Samen zingen, samen spelen, samen vertellen en gebaren schept een goede band; door samen op een ongedwongen en ontspannen manier bezig te zijn leer je elkaar nog beter kennen. Dit geeft plezier, versterkt de band en geeft je kindje zelfvertrouwen! Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Gebarenworkshop: Vertellen met je handjes! (Vaals – 23 november / Maastricht – 24 november)
Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Maak gebruik van babygebaren. Tijdens deze gezellige gebarenworkshop leer je hier meer over. Je ziet en ervaart hoe makkelijk babygebaren te leren en toe te passen zijn in de communicatie met jouw kind. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Knuffelgym (Margraten – 30 november)
Knuffelgymen is een plezierige manier van bewegen samen met je kind. Via speelse oefeningen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders bewegen, voelen, genieten en ontspannen. Knuffelgymen ontwikkelt een positief gevoel van zelfvertrouwen en de bekwaamheid om relaties aan te gaan en met anderen te communiceren. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s en peuters

Eerste hulp bij baby’s en kinderongelukjes (Maastricht – 7 november)
In deze cursus leer je hoe je snel de juiste hulp kunt bieden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in op de meest voorkomende ongevallen. Door veel te oefenen, weet je wat je moet doen bij bijvoorbeeld botbreuken, bloedingen of verstikkingsverschijnselen. Klik hier voor meer informatie.

Workshop ‘Hoe zeg je dat?’ (Valkenburg – 7 november)
In de workshop ‘Hoe zeg je dat?’ leer je hoe je op een andere manier kunt communiceren met je jonge kind (0-4 jaar). Je leert wat je wel en niet van hem mag verwachten qua gedrag, spraak en taal. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Voorleesuurtje (Valkenburg – 2 november)
Zin in een gezellige ochtend? Kom naar het voorleesuurtje. In Bibliotheek Valkenburg wordt deze zaterdagochtend een mooi verhaal voorgelezen door Marieke. Klik hier voor meer informatie.

Gebaren met en voor Sinterklaas (Valkenburg – 20 november / Maastricht – 24 november)
Sinterklaasliedjes en de verhalen over Sinterklaas worden nog levendiger en grappiger als jij, je papa, mama en juf er gebaren bij gebruiken. Wil je deze gebaren leren? In deze speciale workshop wordt een sinterklaasverhaal en de Sinterklaasliedjes ondersteund met gebaren. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters en basisschoolkinderen

Cursus Wobbelturnen (Margraten – 4 november)
Wobbelturnen is meer dan alleen bewegen op en rond een Wobbel. Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen, yogahoudingen en samenwerkingsspelletjes. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen

Workshop Russische sprookjesfiguren: keizerin-matroesjka-prins… (Eijsden – 1 november / Margraten – 8 november / Vaals – 15 november)
Vind je het leuk om te knutselen? Kom dan naar een van de Heuvellandbibliotheken. Omdat de hele maand november in het teken staat van Rusland gaan we beeldjes maken die geïnspireerd zijn op de Baboesjka’s. Hiervoor gebruiken we een kop en schotel en klei. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Sing! Hét Kidskoor zoekt leden (Valkenburg – 2, 16, 23 november)
Wil je uitproberen of zingen in een kidskoor iets voor jou is? Lijkt zingen je heel leuk, maar durf je het misschien niet alleen? Wil je ervaren hoe vrolijk je wordt van samen zingen en muziek maken? Lijkt het je leuk om samen liedjes te zingen op speciale evenementen? Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Maastricht – 3, 6, 13, 20, 27 november)
Zin in een gezellige middag? Kom naar het voorleesuurtje! In Centre Céramique wordt regelmatig een mooi verhaal voorgelezen! Kom een keertje luisteren. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Eijsden – 4 november)
Iedere eerste maandag van de maand is Joyce in de bibliotheek van Eijsden aanwezig om voor te lezen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van pubers

Online cursus Kopstoring (5, 27 november)
Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? Dan is deze online cursus wellicht iets voor jou! Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 5 november)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Elke maand staat een ander thema centraal. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Wobbel Work Out (Margraten – 6 november)
Bij de Wobbel Work Out werken we middels de XL-wobbels aan conditie, kracht, spierversteviging, stabiliteit en evenwicht, met een grote dosis fun op en rond de Wobbelboards. Er is ook ruimte voor relaxatie en ontspanning. Wobbel Work Out oefeningen zijn o.a. gebaseerd op BBB-oefeningen, pilates, yoga en fitnessoefeningen. Klik hier voor meer informatie.

Workshop Liftjeleven: Hoe verrijk ik mijn leven? (Maastricht – 13, 27 november)
Tijdens de 3 uur durende workshop ‘Hoe verrijk ik mijn leven?’ van stichting LIFT ga je aan de slag met de thema’s goed omgaan met geld en goed in je vel zitten. Je krijgt tips en inzichten mee naar huis die je meteen kunt toepassen. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ (Schin Op Geul – 18 november)
De workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ van Trajekt biedt alleenstaande ouders een programma vol tips en inspiratie over dit onderwerp. Klik hier voor meer informatie.

Auti-Treff (Heerlen – 21 november)
Auti-Treff is een inloopavond voor, door en met mensen met autisme, hun naasten en hun omgeving. Deze worden iedere derde donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Wij heten je van harte welkom en er is altijd iemand om je welkom te heten en je verder te begeleiden als je daar prijs op stelt. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik

In december zijn er ook weer diverse interessante activiteiten! Zo leer je in de online cursus KopOpOuders hoe je op een ontspannen manier een goede ouder kunt zijn, ook al zit je zelf niet lekker in je vel. Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens de Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ krijg je antwoord op al je vragen!

Benieuwd naar meer? Bekijk onze evenementenagenda voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen. Met regelmaat wordt de evenementenagenda aangevuld!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.