PRAKTIJKONDERSTEUNING HUISARTSENZORG JEUGD EIJSDEN-MARGRATEN

In gesprek met Eline Schepers (l) en Charida Smeets (r)
In gesprek met Eline Schepers (l) en Charida Smeets (r)Praktijkondersteuners Jeugd in de gemeente Eijsden-Margraten

Heb je opvoedvragen of -problemen en wil je graag hierover in gesprek met een deskundige? Dan kan dit heel gemakkelijk met de Praktijkondersteuner Jeugd van je huisarts (POH). Van eenvoudige tot complexere vragen over de ontwikkeling of het opvoeden van je kind, de POH Jeugd weet raad!

Kind- én ouderbegeleiding

In het interview met Judith Corduwener, de praktijkondersteuner jeugd in Maastricht en Meerssen lees je alles over hoe de POH te werk gaat. Je kunt met heel diverse vragen bij hen terecht: “Van vragen over je jonge kind, zoals over bedplassen of het niet alleen kunnen slapen. Vragen over problemen van je schoolgaande kind, zoals ‘mijn kind heeft faalangst’ of ‘het kan niet meekomen in de klas’. Tot vragen over je puber met bijvoorbeeld angstproblemen, depressieve klachten of gedragsproblemen. We bieden kortdurende ondersteuning aan. In een aantal gesprekken brengen we in kaart wat er aan de hand is en gaan we met het kind en ouders aan de slag. Het is echt een kind- én ouderbegeleiding”, aldus Judith.

POH Jeugd in de gemeente Eijsden-Margraten

In de gemeente Eijsden-Margraten zijn er twee praktijkondersteuners jeugd werkzaam. Mocht je ze nog niet kennen, zij stellen zich even voor:

 Eline Schepers
“Ik werk als POH Jeugd bij de huisartsenpraktijken in de gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht en Valkenburg aan de Geul. Eerder heb ik kinder- en jeugdpsychologie gestudeerd en ik was schoolpsycholoog op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs. In mijn werk als POH-Jeugd zie ik kinderen en/of ouders tijdens mijn wekelijkse spreekuur. Daarnaast overleg ik structureel met het Team Jeugd van de gemeente. Wat ik van groot belang vind: een optimale samenwerking tussen alle partijen. Ik kan als POH-Jeugd hierin een goede schakel zijn. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat de juiste hulp op de juiste plek terechtkomt. Ook hier wil ik mij voor inzetten.”

Charida Smeets
“Ik werk als POH Jeugd voor de huisartsenpraktijken in de gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht. Ik heb kinder- en jeugdpsychologie gestudeerd, waarna ik werkervaring opgedaan heb bij Mondriaan Kind en Jeugd en Team Jeugd van de gemeente Maastricht. Ik ben nu ruim anderhalf jaar werkzaam als POH Jeugd en vind het ontzettend leuk werk. Er komen erg verschillende hulpvragen bij ons terecht, en het blijft bijzonder om een klein onderdeel te mogen zijn van de oplossing van zo’n hulpvraag! Naast het dagelijkse spreekuur waarbij ik het kind/gezin op weg probeer te helpen door middel van kortdurende begeleiding of een passende verwijzing, sluit ik ook met vaste regelmaat aan bij overleggen van de Teams Jeugd van de gemeenten en van een aantal scholen. Verbinding tussen alle betrokkenen is ontzettend belangrijk om vooruitgang te kunnen boeken.”

‘Wil je weten wie de POH Jeugd is in jouw stadsdeel of gemeente? En hoe je haar kunt bereiken? Klik hier voor een overzicht van alle POH’ers Jeugd’.

Interesse?

Woon jij in de gemeente Eijsden-Margraten en wil je graag je opvoedvraag voorleggen aan Eline of Charida? Dat kan! Neem contact op met je huisarts. Er zijn geen kosten verbonden aan de gesprekken met de POH Jeugd, deze zorg valt onder de basisverzekering.