DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN OKTOBER

Ook in oktober zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor zwangeren

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 9 oktober)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Activitieten voor zwangeren en ouders van baby’s

Workshop ‘Blije baby & blije ouders’ (Eijsden – 10 oktober)
Tijdens de workshop leer je o.a. waarom baby’s huilen én wat je er als ouder op een liefdevolle manier aan kunt doen. Je leert de 5 baby-vriendelijke handelingen uit de ‘Happiest Baby Methode’. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Cursus Baby-Spel (Maastricht – 4 oktober)
In deze actieve cursus ontdek je leuke en nieuwe manieren om elkaar door spel en observatie beter te leren kennen en nog dichter naar elkaar toe te groeien. Je maakt kennis met een heleboel spelletjes die je thuis samen verder kunt spelen. Klik hier voor meer informatie.

Workshop Muziek op Schoot is meer dan muziek (Margraten – 4 oktober)
Jonge kinderen zijn van nature geïnteresseerd in muziek. Samen muziek maken helpt om een sterke band met je kind op te bouwen. Bovendien is muziek goed voor de ontwikkeling van taal, motoriek, sociaal-emotionele en sensorische vaardigheden. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Mindful Mama (Margraten – 21 oktober)
De cursus ‘Mindful Mama’ helpt jou om meer rust en ontspanning te ervaren als moeder. Je krijgt handige tips aangereikt hoe je o.a. om kunt gaan met stress, onrust en automatische patronen. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Shantala babymassage (Maastricht – 25 oktober)
Baby’s houden van lichamelijk contact met de ouder. Het is een natuurlijke en fijne manier om samen een band op te bouwen en deze te versterken. Klik hier voor meer informatie.

Baby-Speeluurtje (Maastricht – 27 oktober)
 Yvonne Knobel van Taalminners zal een kort verhaal voorlezen aan de kinderen en is aanwezig om advies te geven en vragen te beantwoorden over voorlezen en over welke boekjes geschikt zijn voor jouw kind. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor zwangeren, ouders van baby’s en peuters

Contact maken met je baby of dreumes (Maastricht – 8 oktober)
Door het volgen van deze workshop worden signalen van een baby beter begrepen, is er minder frustratie en ervaren jullie samen meer plezier! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Cursus Lekker Fit (Maastricht – 28 oktober)
Door te bewegen ontwikkelt je kind een positief gevoel van zelfvertrouwen en de bekwaamheid om relaties aan te gaan en met anderen te communiceren. Via speelse oefeningen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders bewegen, voelen, genieten en ontspannen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen

Dokter Proktors Raketpoeder (Maastricht – 2 oktober)
Vertelvoorstelling door Marjo Dames ter gelegenheid van de opening van de Kinderboekenweek 2019. Klik hier voor meer informatie.

Een raket op je bord! (Maastricht – 2 oktober)
In deze toffe workshop ga je aan de slag met het beschilderen van je eigen bordje met flitsende raketten! Je eten vliegt zo van je bord af! Kom jij ook? Klik hier voor meer informatie.

Kijk naar mijn koffer! (Maastricht – 2 oktober)
In deze creatieve workshop ga je hele gave stickers bedenken en maken voor op je eigen koffer, dat je eerst gaat tekenen en inkleuren. Klik hier voor meer informatie.

Op reis met je lievelingsdier (Maastricht – 4 oktober)
Dierenarts Daniëlle van Dierenkliniek Caberg onderzoekt jouw knuffeldier. Dus vergeet niet je knuffeldier mee te nemen. Bij inlevering van een tekening van je knuffel-reisgenoot, krijg je een cadeautje mee naar huis! Klik hier voor meer informatie.

Kinderyoga (Maastricht – 5 oktober)
Naar aanleiding van haar net verschenen boek Krul als een Cobra (een Kinderyoga, doe, spel en kleurboek) komt Mara Leiblum een yogales geven in de winkel. Klik hier voor meer informatie.

Opa en oma Oelewapper op reis met de Gouden Koets (Maastricht – 5 oktober)
In het teken van het Kinderboekenweekthema ‘Reizen’, komen illustratoren Ivan en Ilja een creatieve workshop geven. Tijdens de workshop kun je kleuren en knutselen rondom het thema reizen en het boek. Klik hier voor meer informatie.

Toneelworkshop ‘Reis mee op zee’ (Valkenburg – 5 oktober / Berg en Terblijt – 5 oktober / Vaals – 9 oktober / Margraten – 12 oktober / Eijsden – 16 oktober)
Kom mee toneelspelen en beleef bijzondere reizen op woeste, wilde zeeën. Maurice neemt je mee in een spannend verhaal over vriendschap, avontuur en jezelf zijn. De Kinderboekenweek 2019 gaat over vervoersmiddelen. Onder het motto ‘Reis mee!’ gaan we op reis. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Maastricht – 6, 916, 23, 30 oktober)
Zin in een gezellige middag? Kom naar het voorleesuurtje! In Centre Céramique wordt regelmatig een mooi verhaal voorgelezen! Kom een keertje luisteren. Klik op van bovenstaande data voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Eijsden – 7 oktober)
Iedere eerste maandag van de maand is Joyce in de bibliotheek van Eijsden aanwezig om voor te lezen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Klik hier voor meer informatie.

Herfst knutselen (Maastricht – 9 oktober)
Het is herfst, daarom gaan we samen knutselen. Wat ga jij maken? Klik hier voor meer informatie.

Hoofdreizen (Maastricht – 9 oktober)
Ga mee op hoofdreis en wie weet ontdek je wel een Speelbos, Droomzee, Ideeënvulkaan of Fantasiegebergte. Jouw ontdekkingen schrijf je op en je tekent er kaarten bij tot er een heuse reisgids naar jouw hoofd ontstaat! Klik hier voor meer informatie.

Reis je mee? (Maastricht – 9 oktober)
In een stripverhaal kan en mag alles maar er bestaan ook stripwetten. In deze workshop leer je hoe je een stripverhaal kunt vertellen en wat daarvoor nodig is. Klik hier voor meer informatie.

Workshop met Mark Janssen in de Herfstvakantie (Vaals – 15 oktober / Valkenburg – 16 oktober / Berg en Terblijt – 17 oktober / Margraten – 19 oktober)
Mark brengt een ode aan de fantasie en aan de creativiteit. In de workshop illustreren gaat Mark jullie uitdagen om de meest fantastische en vreemde voertuigen te bedenken en te tekenen. Klik op een van bovenstaande data voor meer informatie.

Halloween (Maastricht – 23 oktober)
Het is bijna Halloween, daarom staat vandaag alles in het teken van griezelen. Durf jij te komen? Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor basisschoolkinderen en pubers

Het raadsel van de zee (Maastricht – 6 oktober)
Jonne Kramer, auteur van ‘Het raadsel van de zee’, komt naar onze boekhandel om een schrijfworkshop te geven! Je gaat naar huis met een mooi zelfbedacht verhaal, dat je thuis nog verder kan uitschrijven. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van pubers

OpvoedParty voor pubers en tieners (Eijsden – 24 oktober)
Tijdens deze OpvoedParty ga je aan de slag met diverse opvoedthema’s, zoals ‘grensoverschrijdend & uitdagend gedrag’ en ‘communicatie met kinderen’. Uiteraard ga je na afloop van de OpvoedParty met antwoorden, inspiratie én frisse moed naar huis, zodat je het thuis anders kunt aanpakken en de sfeer in huis fijner wordt. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 1 oktober)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Elke maand staat een ander thema centraal. Klik hier voor meer informatie.

Workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ (Maastricht – 7 oktober)
De workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ van Trajekt biedt alleenstaande ouders een programma vol tips en inspiratie over dit onderwerp. Klik hier voor meer informatie.

Auti-Treff (Heerlen – 17 oktober)
Auti-Treff is een inloopavond voor, door en met mensen met autisme, hun naasten en hun omgeving. Deze worden iedere derde donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Wij heten je van harte welkom en er is altijd iemand om je welkom te heten en je verder te begeleiden als je daar prijs op stelt. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik

In november starten er weer diverse leuke cursussen! De cursus Zwangerschap helpt je om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap. Tijdens de cursus Spelen met MuziTaal leer jij je baby nog beter kennen, door samen op een ongedwongen en ontspannen manier bezig te zijn. In de cursus Eerste hulp bij baby’s en kinderongelukjes leer je hoe je snel de juiste hulp kunt bieden aan je kind bij een ongelukje.

Benieuwd naar meer? Bekijk onze evenementenagenda voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen. Met regelmaat wordt de evenementenagenda aangevuld!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.