VAN DRIFTIGE PEUTERS TOT OPSTANDIGE PUBERS – THEMACHAT OMGAAN MET BOOSHEID BIJ JE KIND

Themachat met Joyce Akse
Themachat met Joyce AkseOpvoedcoach & Psycholoog

Iedereen wordt wel eens boos; niet alleen volwassenen, ook kinderen. Dat wordt vaak goed duidelijk vanaf het moment dat de peuterpuberteit haar intrede doet. Ook de wat oudere kinderen en pubers kunnen zo nu en dan behoorlijk boos worden met heftige discussies tot gevolg. En dat kan – afhankelijk van de leeftijdsfase van je kind – verschillende oorzaken hebben:

– kleine kinderen worden nogal eens boos uit frustratie, omdat zie iets willen doen wat ze nog niet helemaal kunnen of wat nog niet goed lukt;
– jonge kinderen kunnen ook boos worden omdat een ander kind hen pijn doet of plots iets afpakt;
– of omdat jij als ouder iets wil (zoals aankleden, eten, in bad), waar ze geen zin in hebben;
– naarmate kinderen ouder worden zie je dat ze boos kunnen worden omdat er grenzen opgelegd worden, waar ze het niet mee eens zijn;
– wat ook kan gebeuren, is dat je kind boos wordt omdat hem iets beloofd is, wat door omstandigheden niet doorgaat. Je kind voelt zich dan teleurgesteld of verontwaardigd;
– wat bij wat oudere kinderen een reden voor boosheid kan zijn, is wanneer iemand iets over hem/haar gezegd heeft, waardoor het zich gekwetst, beledigd, afgewezen of gekleineerd voelt;
– of als het zich niet serieus genomen voelt;
– of omdat het nare gedachten over zichzelf heeft.
– …

Kortom; er zijn tal van factoren en situaties die gevoelens van boosheid kunnen triggeren bij je kind. En als je kind boos wordt, is de kans groot dat jij dat als ouder als één van de eersten merkt. Wederom afhankelijk van de leeftijdsfase van je kind kan de boosheid zich uiten in allerlei negatief gedrag, variërend van schreeuwen, schelden, huilen of krijsend op de grond liggen, tot slaan, schoppen en smijten met speelgoed of de deuren (als je kind al wat ouder is)! Hoe ga je daarmee om? Hoe reageer je op het moment zelf? Maar ook richting de toekomst; hoe leer je je kind dat dergelijk gedrag niet acceptabel is? Met al dit soort vragen kun je tijdens de themachat ‘Van driftige peuters tot opstandige pubers – Omgaan met Boosheid bij je Kind’ terecht bij Opvoedcoach Joyce Akse!

Rechtenvrije stockfoto-ID: 58601296

Themachat met Opvoedcoach Joyce Akse

Op maandag 7 oktober organiseert het CJG043 een themachat met Opvoedcoach Joyce Akse. Woon jij in de regio 043 en heb je vragen over hoe je het beste kunt omgaan met de boosheid van jouw peuter, kind of puber? Aarzel niet en leg je vraag voor aan Joyce. Ze denkt graag met je mee!

Hoe werkt de chat?

Ga op maandag 7 oktober tussen 20.00 uur en 22.00 uur naar www.cjg043.nl en klik op de ‘stel-je-vraag-button’ onder in beeld voor een privé-chat met Joyce.
Log in met een (verzonnen) naam en je postcode. Vervolgens kom je in een 1-op-1 chatgesprek met Joyce, waar je gratis en anoniem je vragen kunt voorleggen voor persoonlijk advies!

Over Joyce Akse

Dr. Joyce Akse is psycholoog en werkt sinds 2013 als opvoedcoach in haar praktijk ‘Akse Coaching – Opvoedcoaching & Opvoedadvies‘. Het is haar persoonlijke missie om alle ouders te leren hoe je kinderen (0-16 jaar) leuker en makkelijker opvoedt. Joyce is gepromoveerd in de sociale wetenschappen (Pedagogiek), ze heeft Triple P-trainingen gedaan, ze is opgeleid om de officiële OpvoedParty te mogen uitvoeren en ze is Happiest Baby Educator i.o.
Joyce heeft 3 kinderen: Stan (9 jaar), Elin (7 jaar) en Daan (3 jaar). Ze staat dus zelf ook nog iedere dag met haar voeten in de klei en leert – ook in praktijk – nog dagelijks bij.

Meer informatie:
www.aksecoaching.nl

MEER INFORMATIE