PROFESSIONALS GEZOCHT VOOR BIJEENKOMST ‘GOED UIT ELKAAR’

Dobbelstenen Scheiding

In de regio Zuid-Limburg zien we dat er veel ondersteuning en hulp ingezet wordt voor gezinnen in een echtscheidingssituatie. We denken dat mensen hier nog beter en eerder in begeleid en ondersteund kunnen worden, zodat het minder vaak hoeft te ontaarden in een vechtscheiding. De gemeenten in Zuid-Limburg willen dan ook graag waar mogelijk de krachten bundelen om te komen tot een effectieve aanpak voor ouders en kinderen die met een relatiebreuk of echtscheiding te maken krijgen. Om dit te kunnen doen, zijn we erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen met dit thema in je werk.

Denk je mee?

Werk jij met ouders in een (echt)scheidingssituatie en heb je veel kennis opgedaan op dit gebied? Dan zijn we op zoek naar jou! Neem deel aan de interactieve bijeenkomst van de werkgroep ‘Goed uit Elkaar’ rondom het thema Scheiding. En denk mee over hoe het (preventieve) aanbod voor ouders en kinderen die met (echt)scheiding te maken krijgen eruit zou moeten zien.

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 september van 14.00 tot 17.00 uur in het Cultuurhuis in Heerlen. Heb je interesse? Meld je dan aan via vanessa.de.rond@maastricht.nl!

Wat gaan we doen?

We zijn eerder het gesprek aangegaan met gescheiden ouders en hebben hen gevraagd naar hun behoeften en ervaringen tijdens de 5 fases in het echtscheidingsproces (André Rouvoet):

  1. Begin Ouderschap
  2. Relatieproblemen
  3. Uit elkaar
  4. Rechtsgang
  5. Na de Scheiding

We willen deze opgehaalde input graag met jullie delen en verkennen. Herken je de input en welke aanvullingen heb jij? Mis je nog aanbod voor ouders en voor jezelf als professional? Welke ideeën heb jij?

MEER INFORMATIE