PIJLERLEZING GELD EN GEWELD

‘Ik had het gewoon goed voor elkaar. Ik had niet veel, maar wel alles wat ik nodig had. Ineens had ik niks meer. Dat doet wat met je als moeder!’

Kwetsbare gezinnen en (jong)volwassenen die geweld in een afhankelijkheidsrelatie hebben meegemaakt, hebben vaak financiële problemen zoals chronische armoede en fikse schulden. Zij bevinden zich vaak in een complex financieel systeem wat leidt tot stress en spanningen, welke negatieve gevolgen hebben voor het herstel. In de dagelijkse hulpverlening blijft de wisselwerking tussen geweld in afhankelijkheidsrelaties en financiële problemen veelal onzichtbaar.

Ferdi Bekken, onderzoeker bij Fier en Projectleider bij Centrum Kinder- en Mensenhandel, doet onderzoek naar armoede en schulden in de opvang. Hij is auteur van het boek Geld en Geweld. Ferdi schetst met zijn onderzoek een uniek beeld van cliënten in de geweldhulpverlening en hun complexe problemen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt inzicht gegeven in de wisselwerking tussen geld en geweld. Ook worden praktische handvatten gedeeld die professionals kunnen gebruiken voor het signaleren, bespreekbaar maken, motiveren en ondersteunen van deze gezinnen en (jong)volwassenen.

Wanneer:
1 oktober 2019 van 15.00u – 17.00 uur.

Waar:
Auditorium @ The Student Hotel (Sphinxcour 9A, 6211 XZ Maastricht)

Handig om te weten

  • Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk om een indicatie te krijgen van de opkomst. Aanmelden kan via depijler@burgerkrachtlimburg.nl
  • Iedereen is welkom. Aan deelname zijn géén kosten verbonden
  • Meerdere parkeergelegenheden in de buurt. Dichtstbijzijnd: Sphinxterrein op de Frontensingel (betaald parkeren)

Meer weten over Pijlerlezingen?

De Pijler, onderdeel van Burgerkracht Limburg, biedt advies en ondersteuning aan Limburgse belangenorganisaties die zich inzetten op het gebied van armoede en sociale uitsluiting. Met haar werkzaamheden als kennismakelaar en expertisecentrum rondom de genoemde thema’s levert de Pijler een positieve bijdrage aan de vitaliteit van de Limburgse samenleving.

Wil je meer informatie over Pijlerlezingen? Neem contact op met Stephanie Schols via 06 – 58 07 30 81.