MELD JE KIND OF JEZELF AAN VOOR DIVERSE GRATIS CURSUSSEN!

Foto Aanmeldpagina

Wij zijn trots te kunnen vermelden dat het mogelijk is om je via onze website direct aan te melden voor diverse cursussen die in de regio van start gaan. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de Maastricht-Heuvelland gemeenten! Welke trainingen dit zijn en waarom ervoor gekozen is het op deze manier te doen, lees je in dit artikel!

Aanmeldpagina

Op deze speciale aanmeldpagina vind je een overzicht van de cursussen die door de Maastricht-Heuvelland gemeenten gratis worden aangeboden. Dit zijn voor kinderen de cursussen:

In de loop van 2020 wordt het aanbod van cursussen voor kinderen waarvoor je je via de CJG043-website kunt aanmelden uitgebreid met een deel van het aanbod van Mondriaan Preventie, te weten:

  • Piep zei de Muis; gericht op het begeleiden van kinderen (4.5 – 7 jaar) die (tijdelijk) opgroeien in stressvolle situaties. Bijvoorbeeld vanwege ziekte of depressie in het gezin, een scheiding, veel ruzie, een dierbare die overlijdt of andere situaties die spanningen geven en je leven beïnvloeden.
  • KOPP/KOV Doe-Praatgroep; gericht op het begeleiden van kinderen in de leeftijd van 8 – 12 jaar of 12 – 16 jaar die opgroeien bij een ouder die kampt met psychische problemen en/ of verslavingsproblematiek
  • KOPP/KOV 16+ Themabijeenkomsten; gericht op het begeleiden van 16+ ers die opgroeien bij een ouder die kampt met psychische problemen en/ of verslavingsproblematiek

Voor ouders worden deze cursussen aangeboden:

In de loop van 2020 wordt het aanbod van cursussen voor ouders/ professionals waarvoor je je via de CJG043-website kunt aanmelden uitgebreid met een deel van het aanbod van Mondriaan Preventie, te weten:

  • Laat je niks Wijsmaken; een cursus over puberteit, alcohol, andere drugs en gamen
  • YMHFA; als een EHBO-cursus maar dan voor het leren signaleren en bespreekbaar maken van psychische klachten bij jongeren, bedoeld voor iedereen die in z’n dagelijks leven (beroepsmatig of prive) omgaat met jongeren
  • Ouderondersteuningsgroep KopOpOuders; voor ouders met psychische en/ of verslavingsproblemen die kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar hebben

Marjolein Nicolaes, Beleidsadviseur Jeugd Gemeente Eijsden Margraten aan het woord

“Door als Maastricht-Heuvelland gemeenten onze krachten te bundelen, zorgen we ervoor dat een aantal preventieve cursussen beter beschikbaar zijn voor ouders en kinderen in onze regio. Het is namelijk zo dat ouders en kinderen in de regio 043 ook in een andere gemeente een cursus of training kunnen volgen. Omdat de trainingsdag beter in je agenda past bijvoorbeeld, of omdat de cursus van je keuze daar eerder van start gaat dan in je eigen gemeente.

Elk jaar gaan er op verschillende locaties in de regio, verschillende cursussen van start, die worden aangeboden door welzijnsorganisatie Trajekt en Mondriaan. Deze cursussen zijn voor kinderen uit álle Maastricht-Heuvelland gemeenten toegankelijk. Ouders en kinderen zijn dus niet meer gebonden aan het aanbod in hun eigen gemeente. Dat is het unieke van dit project.

Door de samenwerking in dit project hebben we een gelijkwaardig aanbod in alle gemeenten kunnen realiseren. Een belangrijke stap, voortgekomen uit de Toekomstagenda Sociaal domein Maastricht-Heuvelland, waar we trots op zijn!”

MEER INFORMATIE