DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN AUGUSTUS

Ook in augustus zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor zwangeren

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 21 augustus)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Zwangerschap (Maastricht – 26 augustus)
Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. De cursus Zwangerschap helpt jou daarbij. Alles wat je zelf kunt doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen, komt hierin aan bod. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Mindful zwanger & bevallen (Maastricht – 27 augustus)
Tijdens de 7 gezellige bijeenkomsten leer je hoe je je volledige aandacht kunt geven aan je zwangerschap, je baby en jezelf. Je leert duidelijke en praktische technieken die je kunt toepassen om te genieten van je zwangerschap en voor een zo soepel en ontspannen mogelijk verloop van de geboorte zonder angsten. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Cursus Shantala babymassage (Maastricht – 23 augustus)
Baby’s houden van lichamelijk contact met de ouder. Het is een natuurlijke en fijne manier om samen een band op te bouwen en deze te versterken. Klik hier voor meer informatie.

Knuffelgym (Maastricht – 28 augustus)
Knuffelgymen is een plezierige manier van bewegen samen met je kind. Via speelse oefeningen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders bewegen, voelen, genieten en ontspannen. Knuffelgymen ontwikkelt een positief gevoel van zelfvertrouwen en de bekwaamheid om relaties aan te gaan en met anderen te communiceren. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Spelen met MuziTaal (Maastricht – 30 augustus)
Samen zingen, samen spelen, samen vertellen en gebaren schept een goede band; door samen op een ongedwongen en ontspannen manier bezig te zijn leer je elkaar nog beter kennen. Dit geeft plezier, versterkt de band en geeft je kindje zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie.

Knuffelgym in de bibliotheek (Valkenburg – 31 augustus)
Vind je het leuk om samen met je kind of kleinkind te bewegen. Kom dan naar de bibliotheek! Eveline Arnold docent muziek en bewegen geeft jullie speelse oefeningen. Het wordt een gezellig uurtje. Lekker voelen, genieten en ontspannen. Je kind krijgt er meer zelfvertrouwen van en maakt sneller contact. Zelf is het leuk om andere ouders te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Voorleesuurtje (Valkenburg – 3 augustus)
Zin in een gezellige ochtend? Kom naar het voorleesuurtje. In Bibliotheek Valkenburg wordt deze zaterdagochtend een mooi verhaal voorgelezen door Marieke. Klik hier voor meer informatie.

Kennismakingsreeks Peutergym (Maastricht – 28 augustus)
Hollen, springen, klauteren, de meeste peuters doen niets liever. Ouders willen hun kinderen daar graag de ruimte voor geven. De cursus Peutergym is daar heel geschikt voor. In de gymzaal is genoeg ruimte om te spelen met ballen, te klimmen, rollen en samen te spelen. Dat is precies wat peuters en kleuters graag doen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen

Kindertheaterworkshop: We spelen de vrijheid! (Maastricht – 2 augustus)
In Centre Céramique staat een tentoonstelling over vrijheid. Jullie hebben nu schoolvakantie, dan zijn jullie ook vrij. Hoe fijn is dat? Lekker de hele dag doen wat je zelf wilt… wat je het allerliefste doet! Als je toneel speelt, is het ook heel fijn als je je vrij voelt. Dramadocente Anneliese Billen van Kumulus weet dat heel goed: zij heeft speciaal voor jullie een supervrije toneelles samengesteld. Kom, doe mee, geef je gauw op! Klik hier voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Maastricht – 4, 7, 14, 21, 28 augustus)
Zin in een gezellige middag? Kom naar het voorleesuurtje! In Centre Céramique wordt regelmatig een mooi verhaal voorgelezen! Kom een keertje luisteren. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Auti-Treff (Heerlen – 15 augustus)
Auti-Treff is een inloopavond voor, door en met mensen met autisme, hun naasten en hun omgeving. Deze worden iedere derde donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Wij heten je van harte welkom en er is altijd iemand om je welkom te heten en je verder te begeleiden als je daar prijs op stelt. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik

In september starten er weer diverse leuke cursussen! In de curus Eerste hulp bij baby’s en kinderongelukjes leer je hoe je je kind snel de juiste hulp kunt bieden bij een ongelukje. Wil je graag de muzikale mogelijkheden van je kind in een vroeg stadium stimuleren? Bekijk dan eens de cursus Muziek op schoot voor peuters. Heeft jouw kind last van slaapproblemen? Dan biedt de workshop Slaap kindje slaap de uitkomst!

Benieuwd naar meer? Bekijk onze evenementenagenda voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen. Met regelmaat wordt de evenementenagenda aangevuld!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.