TRAINERS WORKSHOP ‘OPVOEDEN IN TWEE HUIZEN’ STELLEN ZICH VOOR!

Samen zorgen voor de kinderen na een scheiding, hoe doe je dat? Dat staat centraal tijdens de workshop Opvoeden in Twee Huizen! In de regio Maastricht-Heuvelland wordt deze workshop regelmatig gratis aangeboden door Trajekt in samenwerking met de verschillende gemeenten. Interesse? Via deze aanmeldpagina kun je je aanmelden voor de workshop Opvoeden in twee Huizen. In dit artikel stellen de enthousiaste trainers van Trajekt zich voor!

Manuela van der Meijs

Ik werk als opvoedingsondersteuner en als jongerenwerker InBeeld bij Stichting Trajekt. Ik heb de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening afgerond. Door de jaren heen ben ik me altijd blijven bijscholen op diverse vlakken zoals bijvoorbeeld; Triple-P, video hometraining, oplossingsgerichte therapie, mission possible, systemische pedagogiek, piep zei de muis, echtscheidingsproblematiek etc.

Ik bied zowel individuele als groepsgerichte opvoedingsondersteuning.

Daarnaast ondersteun ik een groep vrijwilligers in de Speelpan (west). Op deze laagdrempelige locatie ontmoeten ouders elkaar en kunnen kinderen en ouders samen spelen bij de speelinloop. Er is ook een speelgoedbank, speelotheek en crea ochtend die gerund wordt door vrijwilligers en er worden diverse groepsgerichte cursussen en bijeenkomsten georganiseerd.

In mijn werk als jongerenwerker bij InBeeld ontmoet ik  jongeren (en hun ouders) die een steun in de rug kunnen gebruiken en een weg zoeken om weer vooruit te komen. Jongeren die kampen met problemen (bv schulden, huisvesting, geen zinvolle dagbesteding etc) ondersteun ik met hun vragen. De jongere bepaalt daarbij zelf welke prioriteit er nodig is en behoudt de regie om zijn/haar zaken te regelen. Ook ouders worden indien gevraagd ondersteund. Samenwerken met netwerkpartners, zowel binnen Trajekt, als extern, is van belang.

Binnen mijn werk krijg ik vaak te maken met ouders die gescheiden zijn. Vandaar dat ik samen met mijn collega’s van (school)maatschappelijk werk de workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ geef. Samen met de training piep zei de muis (voor kinderen van 4-8 jaar die in stressvolle situaties opgroeien) en KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) is er door de bijeenkomst “opvoeden in twee huizen” ook een aanbod voor gescheiden/alleenstaande ouders om een luisterend oor te krijgen, ervaringen uit te wisselen en tips en adviezen te delen.

Marjolijn Bruinsma

Ik werk als schoolmaatschappelijk werker en KIES-Coach bij Stichting Trajekt. Ik heb de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond. Door de jaren heen ben ik me altijd blijven bijscholen op diverse vlakken zoals bijvoorbeeld; Triple-P opvoedondersteuning, oplossingsgerichte therapie, rouwverwerking en echtscheidingsproblematiek. Naast mijn werk als KIES-Coach (Kinderen in een scheiding) werk ik voor 2 basisscholen en binnen het MBO onderwijs in Maastricht als schoolmaatschappelijk werker.

Voorheen heb ik ook een hele periode binnen het algemeen maatschappelijk werk gewerkt en nu alweer meerdere jaren vooral met jeugd en gezin. Hierin ben ik vaak een schakel tussen de jongere/ouders, school en zorg waarin ik veel samenwerk met andere instanties zoals scholen, de gemeente, de jeugdarts, POH-GGZ en mijn collega’s van Trajekt.

In mijn werk als KIES-Coach en schoolmaatschappelijk werker ontmoet ik kinderen, jongeren en hun ouders die een steun in de rug kunnen gebruiken en een weg zoeken om weer vooruit te komen. Mijn ervaring is dat als je dit samen kan doen met je omgeving dit helpend kan zijn.

Vandaar ook dat ik samen met mijn collega’s van opvoedondersteuning de workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ geef. Zodat niet alleen de kinderen maar ook de ouders in contact kunnen komen met lotgenoten, als je weet waar je zelf voor staat helpt dat om koers te bepalen. Het is heel mooi om te zien hoe ouders en kinderen hun kracht weer vinden en elkaar helpen om weer verder te gaan!

Kyra Bosch

Ik werk als maatschappelijk werkster en als jongerenwerker InBeeld bij Stichting Trajekt. Ik heb de opleiding Social Work afgerond met als uitstroomprofiel Maatschappelijk Agoog. Door de jaren heen ben ik me altijd blijven bijscholen op diverse vlakken zoals bijvoorbeeld; oplossingsgerichte therapie, mission possible, sociaal netwerkstrategie, groepsmaatschappelijk werk, één gezin één plan één regisseur etc.

Als maatschappelijk werkster ben ik werkzaam binnen het gebied West (Malberg, Caberg, Malpertuis).  Ik help mensen op weg wanneer zij vragen hebben waar zij zelf niet meer uitkomen. Denk hierbij aan: relaties, financiën, verwerking, eenzaamheid, (zelf)vertrouwen, levensproblemen, op weg helpen rondom huisvesting, etc. Het kunnen enkelvoudige vragen zijn maar ook multi-problematiek.

In mijn werk als jongerenwerker bij InBeeld ontmoet ik  jongeren (en hun ouders) die een steun in de rug kunnen gebruiken en een weg zoeken om weer vooruit te komen. Jongeren die kampen met problemen (bv schulden, huisvesting, geen zinvolle dagbesteding etc) ondersteun ik met hun vragen. De jongere bepaalt daarbij zelf welke prioriteit er nodig is en behoudt de regie om zijn/haar zaken te regelen. Ook ouders worden indien gevraagd ondersteund. Mocht de jongere op eigen kracht en/of met zijn eigen netwerk zijn hulpvraag niet kunnen oplossen of er is langdurige begeleiding nodig, dan kan ik snel schakelen binnen het netwerk van zowel interne als externe partners.

Als professional sta ik voor eigen kracht en zoek ik vooral naar de mogelijkheden samen met de cliënt. Binnen mijn werk krijg ik vaak te maken met ouders die gescheiden zijn. Vandaar dat ik samen met mijn collega’s van schoolmaatschappelijk werk en opvoedondersteuning de workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ geef.

Sinds de zomer van 2019 worden diverse trainingen voor kinderen en ouders, zoals bijvoorbeeld de Rots en Watertraining, de KIES-Training, Coaching Positief Opvoeden volgens Triple P en de workshop Opvoeden in Twee Huizen, kosteloos aangeboden door de Maastricht-Heuvelland gemeenten. Interesse in één van deze trainingen of workshops? Neem eens een kijkje op onze aanmeldpagina!

MEER INFORMATIE