Maastricht aan Zee: een inspirerende culturele zomerweek voor kinderen!

In de week van 12 tot en met 15 augustus organiseert Tout Maastricht een actieve culturele doe-week voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De kinderen worden verrast door een breed, cultureel en artistiek programma. Professionele kunstenaars van allerlei disciplines verzorgen creatieve werkplaatsen. Middels co-creatie bepalen de kinderen zelf wat ze maken en op welke wijze ze dat doen. Van indrukwekkende bouwwerken tot zelf gecomponeerde muziekstukken en betoverende dansuitvoeringen; ieder kind krijgt de ruimte om zijn of haar culturele talent te ontplooien. De creatieve resultaten worden tijdens de eindpresentatie op donderdagmiddag gepresenteerd. Familie en vrienden zijn dan van harte welkom om te komen kijken!

Bekijk hier de flyer.

Waarom Maastricht aan Zee?

Naast het beleven van een leuke week en het opdoen van nieuwe contacten, is het doel de kinderen op verschillende manieren in contact te brengen met cultuur. Enerzijds door te ‘consumeren’ en inspiratie op te doen, anderzijds door zelf te produceren en te ervaren wat kunst en cultuur in hun ontwikkeling kunnen betekenen.

Praktische zaken

Deelname kost € 150,- voor 4 dagen, inclusief verantwoorde lunch, drinken en gezonde snacks. Voor kinderen in een minder draagkrachtige situatie kan aanspraak gemaakt worden op het Jeugdcultuurfonds. Maastricht aan Zee heeft als basiskamp ‘Het terrein van ’t Mestreechs Rizzjemint’ aan de Statensingel 14 in Maastricht. Het programma is dagelijks van 9.00u tot 17.00u.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie kan worden verkregen via de website. Aanmelden kan via info@maastrichtaanzee.nl of 043 – 852 70 52.