DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN JUNI

Ook in juni zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor zwangeren

Cursus Zwangerschapsyoga (Maastricht – 6 juni)
In een wekelijkse yogales beleef je de zwangerschap bewuster. Je neemt yogahoudingen aan die speciaal zijn gericht op het zwanger zijn. Je neemt tijd voor jezelf en je kindje(s) in je buik. Klik hier voor meer informatie.

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 12 juni)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Draagcafé (Maastricht – 5 juni)
Kom gezellig dragers en doekjes voelen/passen en kletsen met andere ouders over dragen en andere onderwerpen die ons bezig houden! Kindjes kunnen lekker spelen. Irene is als draagconsulent aanwezig voor vragen over dragen/verschillende draagsystemen. Klik hier voor meer informatie.

Knuffelgym in de bibliotheek (Eijsden – 5 juni)
Vind je het leuk om samen met je kind of kleinkind te bewegen. Kom dan naar de bibliotheek! Eveline Arnold docent muziek en bewegen geeft jullie speelse oefeningen. Het wordt een gezellig uurtje. Lekker voelen, genieten en ontspannen. Klik hier voor meer informatie.

Gebarenworkshop: Vertellen met je handjes! (Valkenburg – 17 juni)
Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Maak gebruik van babygebaren. Tijdens deze gezellige gebarenworkshop leer je hier meer over. Je ziet en ervaart hoe makkelijk babygebaren te leren en toe te passen zijn in de communicatie met jouw kind. Klik hier voor meer informatie.

Mamacafé (Maastricht – 19 juni)
Tijdens het mamacafé Maastricht kun je andere moeders ontmoeten die borstvoeding geven. Je kunt er terecht voor vragen over borstvoeding (of andere onderwerpen), een luisterend oor en een fijn gesprek. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s en peuters

Basiscursus ‘Eet met plezier’ (Eijsden – 4 juni)
Je leert binnen 5 weken hoe je er op een positieve, liefdevolle en constructieve manier voor zorgt dat je kind leert proeven én gezond(er), genoeg en gevarieerd(er) gaat eten. Je leert ook hoe je een eind maakt aan de strijd aan tafel, waardoor jullie rustig en gezellig samen aan tafel kunnen zitten. Klik hier voor meer informatie.

Eerste hulp bij kinderongelukjes (Maastricht – 6 juni)
In deze cursus leer je hoe je snel de juiste hulp kunt bieden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in op de meest voorkomende ongevallen. Door veel te oefenen, weet je wat je moet doen bij bijvoorbeeld botbreuken, bloedingen of verstikkingsverschijnselen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Voorleesuurtje (Valkenburg – 1 juni)
Zin in een gezellige ochtend? Kom naar het voorleesuurtje in de Bibliotheek Valkenburg. Er wordt een mooi verhaal voorgelezen door Marieke. Klik hier voor meer informatie.

Kom luisteren en kijken naar boer Boris (Margraten – 8 juni)
Kom luisteren èn kijken naar het grappige verhaal van Boer Boris die naar de zee gaat. Luisteren spreekt voor zich bij voorlezen, maar kijken??? Ja dat kan, want deze voorleesworkshop wordt ondersteund met gebaren. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van basisschoolkinderen

Voorleesuurtje (Eijsden – 3 juni)
Iedere eerste maandag van de maand is Joyce in de bibliotheek van Eijsden aanwezig om voor te lezen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Basiscursus ‘Eet met plezier’ (Eijsden – 4 juni)
Je leert binnen 5 weken hoe je er op een positieve, liefdevolle en constructieve manier voor zorgt dat je kind leert proeven én gezond(er), genoeg en gevarieerd(er) gaat eten. Je leert ook hoe je een eind maakt aan de strijd aan tafel, waardoor jullie rustig en gezellig samen aan tafel kunnen zitten. Klik hier voor meer informatie.

Ga jij op zoek naar…? (Margraten – 11 juni)
Ben je geïnteresseerd in hoe dingen in elkaar zitten of doe je graag proefjes? Een professor van Mad Science komt op bezoek en laat je zien hoe onze ogen onze hersens voor de gek kunnen houden. Klik hier voor meer informatie.

Ga jij op zoek naar…? (Eijsden – 17 juni)
Ben je geïnteresseerd in hoe dingen in elkaar zitten of doe je graag proefjes? Een professor van Mad Science komt op bezoek en laat je zien hoe onze ogen onze hersens voor de gek kunnen houden. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ (Maastricht – 3 juni)
De workshop ‘Opvoeden in twee huizen’ van Trajekt biedt alleenstaande ouders een programma vol tips en inspiratie over dit onderwerp. Klik hier voor meer informatie.

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 4 juni)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Klik hier voor meer informatie.

De taal van het kind (Elsloo – 4 juni)
Versta jij de taal die jouw kind spreekt? Durf je te luisteren en te kijken in die spiegel die jouw kind laat zien middels zijn gedrag? Bewustwording hiervan maakt een wereld van verschil. Laat je verrassen en kom meedoen met deze interactieve bijeenkomst. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik

Benieuwd naar meer? Bekijk onze evenementenagenda voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen. Met regelmaat wordt de evenementenagenda aangevuld!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.