LEUKE UITJES EN ACTIVITEITEN IN DE REGIO VOOR IN DE MEIVAKANTIE!

Nog maar even en dan kunnen we genieten van de meivakantie, een leuk vooruitzicht! In dit artikel zetten we alvast een aantal leuke uitjes en activiteiten in en rondom onze regio voor je op een rij!

Koningsdag Maastricht (Maastricht – 27 april)
Naast de vrijmarkten in het Stadspark van Maastricht zorgen ook dit jaar diverse live bands voor de nodige sfeer. Hierdoor is Koningsdag voor zowel jong als oud één groot feest! Zoals gebruikelijk wordt Koningsdag afgesloten met een grote vuurwerkshow langs de maas, die je via Rederij Stiphout ook vanaf de boot kunt bekijken! Klik hier voor meer informatie.

Avondrondleiding Fluweelengrot (Valkenburg – 27 april, 30 april, 1 mei, 4 mei)
Laat je door de gids leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Verwonder je over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht… De temperatuur in de Fluweelengrot is constant 12 graden. Houd hier met kleding rekening mee! Klik hier voor meer informatie.

4-Sluizentocht (Maastricht – 27 april, 4 mei)
Een circa 4 uur durende, gevarieerde tocht, die je over de Maas, de Zuid-Willemsvaart en het grote Albertkanaal zal voeren. De boot passeert tijdens deze tocht 4 sluizen waaronder de sluis van Bosscherveld die de Maas verbindt met de Zuid-Willemsvaart. Daarna komt de boot op Belgisch grondgebied en passeert hier de sluizen van Neerharen en Lanaken. Beide hebben een verval van 9 meter. Om terug op de Maas te komen passeert de boot ook de sluis van Ternaaien met een verval van 15 meter. Klik hier voor meer informatie.

Koningsdag in Steinerbos (Stein – 27 april)
Tijdens Koningsdag organiseert Steinerbos diverse activiteiten. Van een heuse stormbaan tot heerlijk eten verzorgd door Brasserie Steinerbos​ en natuurlijk de vrijmarkt. Uiteraard kun je deze dag ook spelen in het speelbos, recreatief zwemmen en indien bij goed weer een plons nemen in ons buitenbad. Klik hier voor meer informatie.

Rondleiding Vuursteenmijn (Rijckholt – 27 april, 1 mei)
Verborgen in het Savelsbos liggen de unieke, prehistorische vuursteenmijnen. Zo’n 6000 jaar geleden groeven mensen hier naar vuursteen om er vervolgens gebruiksvoorwerpen en pijlpunten van te maken. Klik hier voor meer informatie.

Bumba en het Magische Wonderboek (1+) (Sittard – 28 april)
De liefste clown ter wereld komt terug naar het theater met de show Bumba en het Magische Wonderboek. Daar wil jij met je kleine Bumba-fan vast bij zijn. Samen met Bumba en zijn vriendjes op avontuur, wat zeggen we: op een feestelijk avontuur! Klik hier voor meer informatie.

Kinderbloesemwandeling met fruitige verhaaltjes (Bilzen, België – 28 april, 1 mei, 5 mei)
Jeugdschrijver Stijn Moekaars neemt de kinderen en hun ouders mee op een sfeervolle verhalentocht. Onderweg maak je kennis met Loes Bloesem en Mister B. Zij leggen de kinderen, op enkele leuke plekjes rondom Alden Biesen, uit hoe fruit geboren wordt. En het is niet dankzij de ooievaar deze keer. De wandeling wordt afgesloten met een bloesemlied. Klik hier voor meer informatie.

Oorlogsgeheimen (9+) (Heerlen – 28 april)
‘Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen behoort’, schreef Theaterkrant in 2012. Dit seizoen keert deze mooie jeugdproductie, in de aanloop naar de 4 mei-herdenking, terug. Ook is er voor aanvang een creatieve workshop voor de kinderen. Klik hier voor meer informatie.

Roofvogelshow (Valkenburg – 28 april)
Valken en de valkerij zijn, zo zegt de naam al, van oudsher verbonden met Valkenburg en zijn kasteel. Sinds de Middeleeuwen werden valken omwille van hun vernuftige vangtechniek voor de jacht gebruikt. Kom dit zelf bekijken op Kasteelruïne Valkenburg! Klik hier voor meer informatie.

Van mij (3+) (Heerlen – 28 april)
Humoristische voorstelling over delen en vriendschap. Met een grote dosis energie, humor en fantasie zorgt Koek & Ui ervoor dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders een lach op hun gezicht hebben tijdens de voorstelling. Klik hier voor meer informatie.

Kleurrijk versieren van je eigen bloemenpers (Maastricht – 29 april)
In een bloemenpers droog je blaadjes en bloemen, waarmee weer nieuwe kunstwerkjes gemaakt kunnen worden. Tijdens deze workshop kunnen kinderen hun eigen bloemenpers komen versieren met verschillende knutselspullen. Klik hier voor meer informatie.

Circus Noël (Maastricht – 2 mei)
Een magische en avontuurlijke circusfilm. De twaalfjarige Karo reist stiekem met haar circusvrienden Tonie en Victor mee naar een festival. Onderweg gebeuren er geheimzinnige dingen en komt de deelname aan het festival in gevaar. Klik hier voor meer informatie.

Nationale Romeinenweek (Simpelveld, Bocholtz – 4 mei, 5 mei)
In en rondom de kern Bocholtz zijn er activiteiten voor jong en oud, die het Romeins verleden weer tot leven brengen. Stap in de voetsporen van de Romeinen en kom wandelen met ezeltjes door het Romeinse Villalandschap. Klik hier voor meer informatie.

Open rondleiding GaiaZoo (Kerkrade – 5 mei)
Ga op pad met een ervaren GaiaGids, bewonder de dieren en luister naar alle leerzame en leuke dierenweetjes! Klik hier voor meer informatie.

Via Belgica Belevingsroute (Valkenburg – Gehele vakantie)
Ga terug naar de 3e eeuw en waan je in de Romeinse tijd. Je auto wordt een paard met wagen, het asfalt wordt grind en torenflats worden Romeinse uitkijktorens. Je rijdt of fietst over de eeuwenoude Via Belgica en hebt onderweg zelfs de mogelijkheid om van een echte Romeinse lunch te genieten. Klik hier voor meer informatie.

BloteVoetenenPark Brunssum (Brunssum – Gehele vakantie)
Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het grootste blotevoetenpad van de Benelux in BloteVoetenPark Brunssum daagt uit, ontspant en laat je het bos met al jouw zintuigen ervaren! 100% natuurlijk én gezond! Klik hier voor meer informatie.

Roofdierenspeurtocht (Kerkrade – Gehele vakantie)
Ga op avontuur door GaiaZOO en ontdek alles over de roofdieren… De routekaart is gratis en aan de kassa te verkrijgen. Ben jij een echte speurneus en vind je alle antwoorden op de vragen? Let op! Neem zelf een pen/potlood mee! Klik hier voor meer informatie.

Meivakantie in het Geusseltbad (Maastricht – Gehele vakantie)
Deze meivakantie heeft het zwembadteam van het Geusseltbad wel een heel goed gevuld animatieprogramma voor jullie in petto! Naast het dagelijkse vrijzwemmen en het familiezwemmen op zondagochtend, zijn er diverse clinics en activiteiten voor jong én oud. Kom meedoen met al onze activiteiten in en om het water! Klik hier voor meer informatie.

Dagje thuis?

Op zoek naar leuke activiteiten voor binnenshuis? Lees dan ons artikel Inspiratie om je kind thuis te vermaken tijdens de meivakantie!

Veel vakantieplezier!

2019-04-11T14:49:39+00:00