THEMACHAT VOEDING & ETEN

Themachat met Donate Gielissen en Bianca Rouwet
Themachat met Donate Gielissen en Bianca RouwetLactatiekundige & Jeugdverpleegkundige Envida

Op dinsdag 16 april organiseert het CJGo43 speciaal voor ouders in de regio 043 een Themachat ‘Voeding & Eten’. Dit in samenwerking met lactatiekundige Donate Gielissen en Jeugdverpleegkundige Bianca Rouwet van Envida.

Stel je Vraag!

Ben jij een ouder in de regio 043 en heb je een vraag over de voeding of het eetgedrag van je kind? Chat dan op dinsdag 16 april tussen 20.00 en 22.00 uur gratis en anoniem met Donate en Bianca via www.cjg043.nl

Wat voor soort vragen kan ik stellen?

Voeding en eten zijn topics waar veel ouders, met name als de kinderen jong zijn, vragen over hebben! Bij de allerkleinsten kan het gaan om vragen over borstvoeding of flesvoeding. Of, als je kindje al iets ouder is, over de overgang naar vaste voeding. Misschien heb je vragen over het advies van het consultatiebureau om al vroeg te starten met het introduceren van pindakaas en ei? Als ouder van een dreumes of peuter loop je wellicht tegen hele andere dingen aan; misschien wil je kindje (met periodes) niet eten? Of wil het bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld groente en fruit niet eten? Of alleen met een berg appelmoes of ketchup? 😉 Kortom: alle vragen die op welke manier dan ook te maken hebben met de voeding of het eetgedrag van je kind, kun je tijdens deze themachat voorleggen!

Collage Voeding en Eten

Over Donate en Bianca

Donate is naast haar werk als kraamverzorgende de opleiding lactatiekundige gaan volgen. Ze is als lactatiekundige IBCLC geschoold in de borstvoedingswetenschap en heeft ook haar eigen kind langdurig gevoed. Als lactatiekundige denkt ze graag met je mee als je baby niet of moeilijk drinkt aan de borst, als het voeden pijnlijk is, als je baby steeds onrustig of juist slaperig is tijdens voedingsmomenten, als je baby te vroeg geboren is en alle andere situaties waar je bij het voeden tegenaan loopt.

Bianca is sinds januari 2018 werkzaam als jeugdverpleegkundige bij Envida. Ze werkt op de consultatiebureaus in Margraten en Wittevrouwenveld (Maastricht). Als jeugdverpleegkundige krijgt Bianca dagelijks te maken met voedingsgerelateerde vragen. Ook is Bianca, samen met andere collega’s, bezig met het opzetten van een cursus bewegen in combinatie met voeding voor peuters.

MEER INFORMATIE