DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN MAART

Ook in maart zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor zwangeren

Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ (Maastricht – 7 maart)
Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Zwangerschapsyoga (Maastricht – 21 maart)
In een wekelijkse yogales beleef je de zwangerschap bewuster. We oefenen met volledige aandacht en nemen yogahoudingen aan die speciaal zijn gericht op het zwanger zijn. Je neemt tijd voor jezelf en voor je kindje(s) in je buik. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van baby’s

Cursus Shantala babymassage (Maastricht – 1 maart)
Baby’s houden van lichamelijk contact met de ouder. Het is een natuurlijke en fijne manier om samen een band op te bouwen en deze te versterken. Klik hier voor meer informatie.

Draagcafé (Maastricht – 8 maart)
Kom gezellig dragers en doekjes voelen/passen en kletsen met andere ouders over dragen en andere onderwerpen die ons bezig houden! Kindjes kunnen lekker spelen. Irene is als draagconsulent aanwezig voor vragen over dragen/verschillende draagsystemen. Klik hier voor meer informatie.

Babyspeeluurtje (Maastricht – 13 maart)
Yvonne Knobel van Taalminners is jullie gastvrouw. Ze zal een kort verhaal voorlezen aan de kinderen. Voor ouders is ze aanwezig om advies te geven en vragen te beantwoorden over voorlezen en over welke boekjes geschikt zijn voor jouw kind. Klik hier voor meer informatie.

Mamacafé (Maastricht – 20 maart)
Tijdens het mamacafé Maastricht kun je andere moeders ontmoeten die borstvoeding geven. Je kunt er terecht voor vragen over borstvoeding (of andere onderwerpen), een luisterend oor en een fijn gesprek. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders van peuters

Cursus Peutergym (Maastricht – 2 maart)
Hollen, springen, klauteren, de meeste peuters doen niets liever. Ouders willen hun kinderen daar graag de ruimte voor geven. De cursus Peutergym is daar heel geschikt voor. In de gymzaal is genoeg ruimte om te spelen met ballen, te klimmen, rollen en samen te spelen. Dat is precies wat peuters en kleuters graag doen. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Muziek op schoot voor peuters (Maastricht – 2 maart)
Samen muziek maken en zingen is niet alleen enorm gezellig, je kindje werkt dan ook spelenderwijs aan taal, motoriek en sociaal-emotionele en sensorische vaardigheden. In deze cursus worden de muzikale mogelijkheden van je kind al vroeg gestimuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Kom gebaren naar het geitje (Vaals – 20 maart)
In deze workshop staat het lezen en zingen met gebaren centraal. Gebaren maken verhalen niet alleen levendiger, grappiger en leuker, maar leveren ook een positieve bijdrage aan de spraak- en taalontwikkeling van jonge kinderen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor ouders

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 12 maart)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

In april start er een nieuwe cursus Shantala babymassage, waarbij je op een natuurlijke en fijne manier een sterkere band met je baby opbouwt. Ook is er de activiteit Knuffelgym, die bijdraagt aan het zelfvertrouwen van je baby. Heb je vragen over het geven van borstvoeding? Dan kun je terecht bij de Informatieavond ‘Kiezen voor borstvoeding’ of bij het Mamacafé.

Benieuwd naar meer? Bekijk onze evenementenagenda voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen. Met regelmaat wordt de evenementenagenda aangevuld!

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.

2019-02-07T10:57:04+00:00