DEZE ACTIVITEITEN EN BIJEENKOMSTEN VINDEN PLAATS IN NOVEMBER

Ook in november zijn er in onze regio weer allerlei leuke activiteiten en bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien. Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit!

Activiteiten voor Zwangeren

Informatieavond borstvoeding (Maastricht – 6 november)
Speciaal voor aanstaande moeders die overwegen om straks borstvoeding te gaan geven: een informatieavond waarbij de lactatiekundigen van Envida voor je klaar staan om je vragen te beantwoorden. Ook krijg je informatie over de voor- en nadelen van borstvoeding geven. En je krijgt tips over hoe je het beste jouw kindje kunt aanleggen aan de borst en hoe je kunt kolven. Klik voor meer informatie.

Informatieavond Mindful zwanger en bevallen (Maastricht – 21 november)
Tijdens deze informatieavond vertelt draagconsulent Irene over wat mindfulness is en hoe je mindfulness kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en bevalling (en de periode daarna!). Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor Ouders van Baby’s

Draagcafé (Maastricht – 2 november)
Kom gezellig dragers en doekjes voelen/passen en kletsen met andere ouders over dragen en andere onderwerpen die ons bezig houden! Kindjes kunnen lekker spelen. Irene is als draagconsulent aanwezig voor vragen over dragen/verschillende draagsystemen. Klik hier voor meer informatie.

Workshop contact en communiceren met je baby, dreumes of jonge peuter (Valkenburg – 8 november)
In deze workshop krijg je meer inzicht in de prille spraak-taalontwikkeling in relatie met de andere ontwikkelingsgebieden van een baby, dreumes en/of peuter. Er wordt o.a. ingegaan op huilen en het inzetten van babygebaren in de communicatie. Door het volgen van de workshop kun je beter aansluiten bij de communicatieve mogelijkheden van een (zeer) jong kind waardoor de communicatie met minder frustratie en meer plezier verloopt! Klik hier voor meer informatie.

Informatieavond Ergonomisch Dragen (Maastricht – 14 november)
Tijdens de informatieavond leer je meer over waarom het zo goed is om je kindje dicht bij je te dragen. Ook leer je wat ergonomisch dragen is en wat de kikkerhouding is die we nastreven. Daarnaast komen verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen kort aan bod (rekbare doek, geweven doek, ringsling, mei tai en ergonomische draagzak) en zullen deze gedemonstreerd worden. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Shantala babymassage (Maastricht – 16 november)
Baby’s houden van lichamelijk contact met de ouder. Het is een natuurlijke en fijne manier om samen een band op te bouwen en deze te versterken. Klik hier voor meer informatie.

Cursus Muziek op schoot PLUS ‘Spelen met taal en muziek’ (Eijsden – 17 november)
Samen zingen, samen spelen, samen vertellen en gebaren schept een goede band; door samen op een ongedwongen en ontspannen manier bezig te zijn leer je elkaar nog beter kennen. Dit geeft plezier, versterkt de band en geeft je kindje zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie.

Gebarenworkshop: Vertellen met je handjes (Maastricht – 25 november)
Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Maak gebruik van babygebaren. Tijdens deze gezellige gebarenworkshop leer je hier meer over. Je ziet en ervaart hoe makkelijk babygebaren te leren en toe te passen zijn in de communicatie met jouw kind. Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebarendocent van Babycoaching Esther verzorgt deze workshop. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor Ouders van Baby’s en Peuters

Cursus Eerste hulp bij baby’s en kinderongelukjes (Meerssen – 1 november, Margraten – 21 november)
Je leert tijdens deze workshop je kind in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij bewusteloosheid, verslikking, huidwonden, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor Ouders van Peuters

Cursus Peutergym (Maastricht – 17 november)
Hollen, springen, klauteren, de meeste peuters doen niets liever. Ouders willen hun kinderen daar graag de ruimte voor geven. De cursus Peutergym is daar heel geschikt voor. In de gymzaal is genoeg ruimte om te spelen met ballen, te klimmen, rollen en samen te spelen. Dat is precies wat peuters en kleuters graag doen. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor Ouders van Peuters en Basisschoolkinderen

Voorleesuurtje (Maastricht – 21 november)
Speciaal voorleesuurtje in het kader van De Week van de Mediawijsheid. Ontmoet de Maastrichtse schrijver Thomas Thijssens en illustrator Esther van den Brink en hun prentenboek Roef. Roef gaat over het jongetje Roef dat dolgraag wil worden voorgelezen uit zijn lievelingsboek, maar mama heeft het veeeeel te druk met “Foon”, haar smartphone. Wil je weten hoe Roef dit oplost? Kom dan kijken en luisteren naar dit grappige verhaal. Daarna knutsel je een cadeau voor papa of mama. Ook kun je je boek laten signeren, en op de foto met Foon! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor Ouders van Basisschoolkinderen

Mad Science: Kom ontdekken hoe leuk wetenschap is (Vaals – 1 november)
Mad Science bezoekt Bibliotheek Vaals. Ze trakteren hun publiek op uitdagende proefjes met elektriciteit. Jullie zullen versteld staan! Hierna kunnen de kinderen zelf aan de slag om iets te maken en dit mag na afloop mee naar huis genomen worden. Klik hier voor meer informatie.

Voorleesuurtje (Eijsden – 5 november)
Iedere eerste maandag van de maand is Joyce in de bibliotheek van Eijsden aanwezig om voor te lezen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Klik hier voor meer informatie.

IKKEnJOU: Een ouder en kind activiteit in verbondenheid (Valkenburg – 16 november)
Deze ouder en kind activiteit IKKEnJOU is een maandelijks terugkerende activiteit speciaal voor een ouder en zijn/haar kind. Elke keer gaan we samen genieten van kleine creatieve momentjes, meditaties, muziek, kinderyoga-oefeningen en/of massages. Klik hier voor meer informatie.

Brussencursus (22 november)
In de Brussencursus ontmoet jouw kind leeftijdsgenoten die ook een broer of zus met autisme hebben. Er komen maximaal acht kinderen vijf keer bij elkaar om samen te praten. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor Ouders van Basisschoolkinderen en Pubers

Auti-Treff (Heerlen – 15 november)
Auti-Treff is een inloopavond voor, door en met mensen met autisme, hun naasten en hun omgeving. Deze worden iedere derde donderdag van de maand gehouden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Er is altijd iemand om jou welkom te heten en je verder te begeleiden als je daar prijs op stelt. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten voor Ouders

Scheidingscafé Zuid-Limburg (Maastricht – 6 november)
Het Scheidingscafé is een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen, die op één of andere manier betrokken is bij een scheiding, op een laagdrempelige, vrijblijvende wijze informatie kan krijgen over alles wat er maar bij een scheiding komt kijken. Klik hier voor meer informatie.

Kinderkleding en speelgoedbeurs (Elsloo – 11 november)
Meer dan 60 particulieren bieden hun eigen kinderkleding, speelgoed en andere spulletjes van en voor kinderen aan op deze gezellige kidsbeurs. Een groot aanbod tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen! Klik hier voor meer informatie.

Sinterklaas Welkomstfeest (Maastricht – 18 november)
Centre Ceramique verwelkomt Sinterklaas met een groot, muzikaal welkomsfeest. Kinderen en hun (groot-)ouders zijn van harte welkom om Sinterklaas te verwelkomen in de stad. Wij gaan er samen een mooi feest van maken, boordevol zang en dans. Sinterklaas, Praatjespiet, Pinkypiet en alle andere Pieten zijn ook van de partij. Kom jij ook lekker dansen en zingen voor de Sint? Klik hier voor meer informatie.

Vooruitblik:

In december zijn er ook weer diverse leuke activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een informatieavond voor aanstaande moeders die overwegen om borstvoeding te gaan geven aan hun kindje en een Draagcafé voor ouders die benieuwd zijn naar verschillende draagsystemen.

Benieuwd naar meer? Je kunt onze evenementenagenda bekijken voor een compleet overzicht van aankomende activiteiten en cursussen.

Staat jouw activiteit er nog niet bij?

We doen ons uiterste best om onze activiteitenagenda zo uitgebreid en actueel mogelijk te maken. Met aanbod voor alle leeftijdsgroepen, in alle gemeenten. Ken jij preventieve cursussen/activiteiten op het gebied van opvoeden/opgroeien in de regio 043, die nog niet in onze agenda zijn opgenomen, laat het ons weten via info@cjg043.nl.

2018-10-16T12:47:43+00:00