THEMACHAT DIGITALE MEDIA & OPVOEDING

met Boudewijn Mayeur
met Boudewijn MayeurSpecialist Jongeren en Digitale Media

Op maandag 28 mei organiseert het CJG043 speciaal voor ouders in de regio 043 een Themachat ‘Digitale Media & Opvoeding’ met Boudewijn Mayeur. Boudewijn is werkzaam als internet-rechercheur bij politie en is als zelfstandig ondernemer actief als adviseur op het gebied van ‘jeugd en internet’ en alles wat daarbij komt kijken!

Stel je Vraag aan Boudewijn!

Ben jij een ouder en heb je een vraag over het online gedrag of social mediagebruik van je kind? Of ben je een jeugdprofessional met vragen op dit vlak? Chat dan op maandag 28 mei tussen 20.00 en 22.00 uur gratis en anoniem met Boudewijn Mayeur via www.cjg043.nl

Wel vragen maar niet in de gelegenheid om op dat moment te chatten? Stuur je vraag per mail naar info@cjg043.nl en krijg een persoonlijk advies van Boudewijn.

Wat voor soort vragen kan ik stellen?

In principe kun je natuurlijk elke vraag die past binnen het thema ‘social media, internet en opvoeding’ voorleggen. Maar om je een beetje idee te geven van wat voor soort vragen je kunt voorleggen:

– hoeveel schermtijd is passend gezien de leeftijd van mijn kind?
– wat doen kinderen van een bepaalde leeftijd online en op social media?
– hoe hou ik zicht op wat mijn kind online doet en meemaakt?
– hoe maak je je kind weerbaar in de digitale wereld?
– hoe kan ik grenzen stellen aan het digitale mediagebruik van mijn kind?
– online pesten
– sexting

Over Boudewijn Mayeur

“Ik Ben Boudewijn Mayeur, 47 jaar, gehuwd en vader van 3 heerlijke kinderen. Sinds mijn tienerjaren knutsel ik met computers en bij de komst van het internet, wilde ik steeds meer over de digitale wereld leren. Na mijn middelbare school ben in informatica gaan studeren. Waarna ik meerdere jaren werkzaam ben geweest als applicatiebeheerder. In 1994 maakte ik de overstap naar de politie, waar ik nu nog steeds werkzaam ben als internet-rechercheur. Bij de politie heb ik de afgelopen jaren diverse projecten gedaan op het gebied van jeugd & internet. En ook als zelfstandig ondernemer ben ik meerdere jaren actief om de plaats van de jeugd beter te leren begrijpen in de online wereld. Daar waar nodig geef ik advies over online veiligheid, privacy en innovatie. Regelmatig verzorg ik ouderavonden binnen deze thema’s.”

Themachat Digitale Media en Opvoeding

MEER INFORMATIE