INSPIRATIE OM JE KIDS THUIS TE VERMAKEN IN DE MEIVAKANTIE!

Binnenkort staat de meivakantie weer voor de deur. En daarom delen we graag wat leuke inspiratie tips om je kinderen thuis te vermaken! Er zijn genoeg leuke dingen te ondernemen als het regent buiten of als je gewoon lekker thuis wil blijven. Lees je mee?

Knutselen

Zelf spelletjes knutselen? Met een kartonnen doos, kleurtjes en een schaar kom je al heel ver! En als je dan nog wat karton over hebt. Kun je ook nog vrolijke huisjes maken. Haal een aantal goedkope pollepels, laat ze versieren en je kunt er poppenkast mee spelen, hoe leuk is dat? Nog schelpen over van de zomervakantie? Met een beetje nagellak kun je ze een mooi kleurtje geven.

Koken met je kind

Lekker samen koken! Wat is er nu leuker dan dat? En wil je ze helemaal happy hebben? Vraag wat ze graag willen eten in de meivakantie en laat ze zich erop verheugen. Leuker nog, laat ze helpen en/of leer ze hoe ze zelf hun lievelingseten kunnen maken. Kind blij en jij blij! Of bedenk eens iets geks! Deze spaghetti met knakworstjes zijn het proberen waard, toch?

Tover je huis om tot een vakantiebestemming

Maak van je huis een vakantiebestemming. Er zijn zoveel leuke dingen om met je kinderen thuis te doen. We hebben een viertal suggesties voor jullie!

1. Picknicken
Pak je picknick mand maar in! We gaan binnen picknicken. Zet je meubels aan de kant, leg een kleedje op de grond, zet wat leuke muziek op en laat de zelfgemaakte hapjes en drankjes maar komen! De kids zullen het geweldig vinden.

2. Boekjes voorlezen
Boekjes voorlezen… maak een knus plekje ergens in huis. Bijvoorbeeld met heel veel kussens en een doek gespannen, lampje erin en boekjes (voor)lezen maar!

3. Picasso is er niets bij
Maak met je kinderen een fantastisch groot kuntstwerk! Wat heb je nodig? Grote vellen papier, maak ze aan elkaar en beginnen maar! Super goed om de creativiteit van je kind te stimuleren. Laat ze aan de slag gaan met kwasten, rollers, handen en voeten! Zorg wel dat alles goed afgedekt is, jammer van de meubelen en vloer! 😉

4. Maak je eigen musical!
Laat de kids een musical of optreden bedenken en oefenen en daarna uitvoeren voor jullie. Of wie weet wel voor de hele familie of alle vriendjes in de straat! Verkleden, zingen, dansen, alles is toegestaan. Hier zijn ze wel een paar uurtjes zoet mee.

Wil je meer inspiratie over activiteiten in de meivakantie? Kijk eens op ons Pinterestbord Kidsstuff. En neem ook eens een kijkje bij onze andere borden op Pinterest!

MEER INFORMATIE