INFOSHEET OPVOEDEN EN UITGAAN

Voor opgroeiende jongeren zijn ouders een belangrijke factor in de sociale omgeving. Ondersteuning van ouders in de fase dat kinderen uitgaan draagt bij aan gezonder en veiliger uitgaan. Ook bij de 16+ doelgroep hebben ouders meer invloed dan ze zelf vaak denken. Ze zien de invloed van leeftijdsgenoten toenemen en die van henzelf afnemen. Ouders kennen hun kind als geen ander, daardoor kunnen ze de beste ‘interventie op maat’ geven. Veel ouders hebben echter wel baat bij ondersteuning van een professional, bijvoorbeeld bij thema’s zoals druggebruik, waarbij zorgvuldige afweging nodig is welke doelgroep welke boodschap te horen krijgt.

Deze infosheet geeft informatie over:

  • Het belang van goede ondersteuning
  • Effectieve opvoedingselementen bij middelengebruik
  • Concrete tips ten aanzien van middelengebruik
  • Wat ouders willen weten
  • Wanbod voor ouders

MEER INFORMATIE