SMALLE BEURS? DE SPEELGOEDBANK BIEDT UITKOMST!

Wist je dat gezinnen die krap bij kas zitten en geen geld hebben voor speelgoed, ook terecht kunnen bij de speelgoedbank? Bij Speelgoedbank de Hoelahoep in Maastricht kunnen kinderen 1 keer per maand 2 stuks speelgoed en 1 boek komen uitzoeken. Spelen is immers belangrijk voor kinderen, maar tegenwoordig is het voor steeds meer gezinnen lastig om goed speelgoed te kopen. Speelgoed vormt misschien geen eerste levensbehoefte, maar is wel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Elk kind heeft het recht om te spelen!

Voor wie?

Speelgoedbank de Hoelahoep in Maastricht is een initiatief van Trajekt. De speelgoedbank is er voor iedereen die op of onder bijstandsniveau moet rond komen en door financiële problemen niet in staat is om goed speelgoed aan te schaffen voor hun kinderen.

Speelgoedbank de Hoelahoep heeft speelgoed voor kinderen van 0 t/m 15 jaar. Kinderen mogen 1 maal per maand 2 stuks speelgoed en 1 boek komen uitzoeken.

Het doel is het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit zelf niet (meer) kunnen betalen. Door speelgoed in te zamelen geeft Speelgoedbank de Hoelahoep deze kinderen de kans om te kunnen spelen met goed speel- en spelmateriaal.

Hoe werkt het?

Aanmelden voor de speelgoedbank kan via een verwijsbrief van bijvoorbeeld de kleding- of voedselbank, of een professional die bij een gezin betrokken is. Meer informatie over aanmelden vind je op de website van Speelgoedbank de Hoelahoep.

Speelgoed afgeven / brengen bruikbaar speelgoed

Heeft je gezin bruikbaar speelgoed over? Dan kun je dit speelgoed naar Speelgoedbank de Hoelahoep brengen tijdens de inzamelochtenden:

Iedere woensdag van 9.30 tot 12.00 uur.
Iedere vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur.

Dit kan zonder afspraak. In de schoolvakanties is de Speelgoedbank gesloten.

Welk speelgoed kan de speelgoedbank gebruiken?

In principe alle speelgoed, zolang het niet stuk of incompleet is. Er wordt ter plekke beoordeeld of het speelgoed wel of niet wordt aangenomen. De speelgoedbank is extra op zoek naar speelgoed/spellen voor jongens van 8 t/m 14 jaar!

Knuffels, videobanden en computerspelletjes zijn niet geschikt voor de Speelgoedbank en worden niet aangenomen.

Openingstijden Speelgoedbank de Hoelahoep

De Hoelahoep is iedere eerste en derde donderdag van de maand van 16.00-18.00 uur geopend. Wil je meer weten, je aanmelden of speelgoed komen brengen? Bezoek dan de website van Speelgoedbank de Hoelahoep of onze Facebookpagina. Daar vind je ook de contactgegevens.

MEER INFORMATIE