Geboortekracht
Individuele- of groepscursus

Een bevalling, iets magisch waar veel angst en taboe over leeft. Een lichaam en geest zijn krachtig, maar wel degelijk te beïnvloeden door kennis en oefening. Uit je hoofd komen en overgeven aan de oerkracht zijn de ingrediënten voor een positieve beval-ervaring waarbij de rol van jouw partner essentieel is.

Geboortekracht is geïnspireerd op hypno-birthing en gericht op het creëren van een positieve mindset voor de geboorte. Samengesteld vanuit eigentijdse inzichten met modules inclusief oefeningen. De volgende thema’s komen aan bod: mindfulness, ademhaling, angst, hormonen, het maken van een geboorteplan, bevalhoudingen, geboorteteam, pijnstilling, complicaties en nog heel veel meer.

Voor de rol van je partner tijdens de zwangerschap en geboorte is uitgebreid aandacht. Deze cursus volg je in groepsverband, op locatie, bij jou thuis (als privé groep).

Doelstelling

Na het volgen van de zwangerschapscursus Geboortekracht:

  • Weet je alles over het natuurlijke verloop van een bevalling en zwangerschap maar ook wat zijn de meest voorkomende complicaties
  • Beheers jij de basiskennis van geboortezorg om keuzen te kunnen maken als zaken anders lopen
  • Ben je als zwangere goed geïnformeerd en kun je met zelfvertrouwen bevallen waarin jij centraal staat
  • Sta jij in jouw kracht en kun jij angsten verslaan
  • Weet je alles over het effect van en een positieve mindset op de geboorte die jij kan creëren
  • Kun jij met jouw partner ademhalingstechnieken en andere tips  inzetten om pijn te verminderen tijdens de geboorte
  • Gaan jullie samen de geboorte vol vertrouwen en goed geïnformeerd tegemoet en kijken jullie positief terug op de geboorte van jullie kindje

Voor wie

De beste tijd om te starten met deze cursus is tussen de 20e en 30e zwangerschapsweek.

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Mail dan naar joska@moederkracht.com.

Wanneer

Wanneer er cursussen aankomen of bezig zijn, staan deze hieronder vermeld. Klik op de cursus voor meer informatie en aanmelden. Wanneer er geen cursussen zichtbaar zijn, dan lopen er momenteel geen cursussen of zijn er nog geen startdata bij ons bekend.

Organisatie

Link

Kosten

  • Groepscursus (3 avonden van 3 uur) voor € 249,- per stel
  • Groepscursus (2 dagdelen van 5,5 uur) voor € 249,- per stel

Moederkracht is aangesloten bij de landelijke organisatie Beroepcoöperatie voor Childbirth Educators en heeft als BIG geregistreerde verpleegkunde een AGB code waardoor deze cursussen vaak worden vergoed door zorgverzekeraars.